Bezienswaardigheden Windhoek

Bezienswaardigheden Windhoek

Wat is er te doen in Windhoek?


Iedereen komt een keer in Windhoek tijdens zijn of haar reis door Namibië. Dat is zeker geen straf. Het is een leuke stad en tevens een van de schoonste steden in Afrika. Er valt genoeg te beleven in en rondom Windhoek.

Veel reizigers zullen er of landen met het vliegtuig of uiteindelijk door heen rijden met hun huurauto. Omdat bijna elke reiziger in Namibië in Windhoek komt hebben wij een lijst gemaakt met de leukste activiteiten in Windhoek.


#1 Verken de stad zelf

Er zijn genoeg bezienswaardigheden in Windhoek te vinden. Neem dus een dag de tijd om de leukste attracties van deze hoofdstad te bezichtigen. Verken bijvoorbeeld de mooie tuinen van het parlement of loop langs het de iconische Christuskirche.

Deze kerk wordt vaak gebruikt als symbool voor de stad. Of ga shoppen in een van de Mall’s van Windhoek. Je kunt op zaterdag ook de markt aan de Kenneth Kaunda Street bezoeken voor al je etenswaren.

Nog niet uitgekeken? Bezoek dan de lokale brouwerij van Windhoek bier.

Kortom.. er is hier meer dan genoeg te doen om je een dag of 2 te vermaken.


#2 Haal je souvenirs bij het Namibia Craft center

In het centrum van Windhoek staat het Namibia Craft Centre. Hier kun je alle souvenirs vinden die je maar wenst. De overdekte markt heeft handgemaakte souvenirs van honderden kunstenaars.

De prijzen op deze markt zijn iets hoger dan wanneer je spullen langs de kant van de weg koopt. Dit komt echter ten goede van de lokale kunstenaars en bevolking.

Wil je dus leuke houtsnijwerken hebben voor op de schoorsteenmantel? Dan is het Namibia Craft Centre zeker een plek die je moet bezoeken.


#3 Bezoek het Independence Memorial Museum

In dit museum in Windhoek kun je alles leren over de apartheid in Namibië en hoe deze werd beëindigd. In het museum zie je veel schilderijen en interactieve displays die de strijd tegen het koloniale regime weergeven.

Bij de ingang van het museum staat een beeld van Sam Nujoma. Dit is de eerste president van Namibië.

TIP ♥ – het museum is gratis te betreden en is zeven dagen per week geopend.

Het Independence Memorial Museum


#4 National Museum of Namibia

Naast het Independence Memorial Museum staat het National Museum van Namibia. Het museum is gevestigd in een oud Duits fort uit 1890.

Naast het interessante gebouw waar het museum is gehuisvest heeft het museum mooie tentoonstellingen. Dit museum is toegewijd aan aan de geschiedenis van het land. Er is een uitgebreide tentoonstelling te vinden over de San rotstekeningen.

Het museum is dan ook echt een aanrader als je Twijfelfontein en of Spitzkoppe gaat bezoeken in Namibië.

TIP ♥ – het National Museum of Namibia kun je goed combineren met het Independence Memorial Museum


#5 Bezoek het Tintenpalast

Het Tintenpalast is het voormalige administratieve hoofdkantoor van Duits Zuidwest-Afrika. Tegenwoordig is dit oude paleis het Namibische parlementsgebouw.

Ze noemen het ook wel het Ink Palace ter ere van alle inkt die hier gebruikt is om het papierpwerk op orde te krijgen.

Het is een mooi gebouw met mooie tuinen rondom. Het heeft zelfs een bowlingbaan, hoewel men niet weet of deze nog in gebruik is.

Je kunt het gebouw bezoeken met verschillende tours.#6 Bezoek het Daan Viljoen Game reserve

Wil je toch even ontsnappen uit de drukte van Windhoek? Op een half uur rijden van de stad staat het Daan Viljoen Game reserve. Dit is het kleinste wildpark in Namibië.

Je kunt hier mooie hikes maken of het park per fiets of per 4×4 verkennen. Gelukkig zijn er geen gevaarlijke dieren in het park zoals leeuwen of cheeta’s waardoor je dus kunt wandelen in het park.Windhoek City Centre

Deze wijk is gelegen in het hart van de stad. Je vindt hier ook de meeste musea, galerijen en de universiteit. Het voordeel is dat je centraal zit in de stad waardoor veel bezienswaardigheden in de buurt liggen.

Aan accommodaties is geen gebrek in dit deel van Windhoek. Je vindt er goedkope guesthouses en luxeappartementen.

East End & Klein Windhoek

De wijken East End en Klein Windhoek bevinden zich in het welvarende gedeelte van de stad. In dit gedeelte van de stad staan de meeste shopping malls. Hier vind je ook het Crafts Centre.

De wijken zijn moeilijk te bereiken met het openbaar vervoer waardoor het aan te raden is om een auto of fiets te huren, zodat je de stad kunt verkennen.

South Windhoek

Dit is het exclusievere gedeelte van de stad. Hier zijn meer resorts te vinden, maar toch vind je er nog genoeg betaalbare accommodaties. De wijk is wat rustiger dan East End en Klein Windhoek.