Bezienswaardigheden Fish River Canyon

Bezienswaardigheden Fish River Canyon

496454970_7e864d94c3_b
Fish-River-canyon-hike-7-1

Fish River CanyonDe op één na langste canyon ter wereld

De Fish River Canyon is na de Grand Canyon de grootste kloof ter wereld. Een spectaculair natuurwonder dat absoluut niet mag ontbreken bij een rondreis door Namibië!


Fish River Canyon is de iets kleinere versie van de Grand Canyon in Amerika. Deze canyon staat op de tweede plaats van de grootste canyons ter wereld en is te vinden in Namibië. Ondanks dat de Grand Canyon en Fish River Canyon op veel punten soortgelijk zijn, is er ook een heel belangrijk verschil. De Grand Canyon wordt namelijk jaarlijks overspoeld met toeristen, terwijl de Fish Riiver Canyon nog door het grote publiek ontdekt moet worden. Dit betekent dat je er echt nog kan genieten van een aangename rust, ontspanning en stilte.


De Fish River Canyon ontdekken

Wanneer je de Fish River Canyon wilt gaan ontdekken, dan is het heel belangrijk om een gids met je mee te nemen. In de meeste gevallen maak je een tocht van enkele dagen. Onderweg zal je ook door de Fish River Canyon lopen, daadwerkelijk in het water, en dit kan gevaarlijk zijn wanneer je geen professionele begeleiding bij je hebt. Het is namelijk zo dat het er zogenaamd stroomopwaarts kan regenen, waardoor het water bijzonder snel kan stijgen tot een gevaarlijk punt. Het nadeel is dat je niet kan zien of het stroomopwaarts regent of niet. Daarom is het belangrijk om de route te volgen onder de leiding van een ervaren gids. Uiteraard is het altijd goed om van tevoren de weerberichten te bekijken.Orange River

Je kunt niet alleen de Fish River Canyon bezoeken, maar direct ook de Orange River. Deze canyon ontstaat als het ware uit de Fish River Canyon en is absoluut adembenemend om te zien. Je kunt er genieten van een uitzicht dat je nergens anders ter wereld zal kunnen zien. Het is een onvergetelijk plaatje. Uiteraard kun je een bezoek aan de Orange River combineren met een bezoek aan de Fish River Canyon, welke overigens ook wel de Visrivier Canyon wordt genoemd onder de lokale bevolking.


Van Seeheim tot Ai-Ais

De kloof van de Fish River Canyon loopt van de plaats Seeheim tot de plaats Ai-Ais. De kloof kent een totale lengte van maar liefst 160 kilometer en heeft op het breedste punt een breedte van 27 meter. Uiteraard zijn er ook zeer diepe punten te ontdekken in de kloof. Zo is deze op bepaalde plekken meer dan 550 meter diep. De Fish River Canyon is gesitueerd aan de benedenloop van de zogeheten visrivier. Het bijzondere van deze rivier is wel dat het stromende water oranje van kleur is. Dit verklaard ook dat de rivier waarin deze uitmondt ook wel de oranjerivier genoemd wordt.


Hiken in de Fish River Canyon

De meest populaire wandelroute van heel Zuid-Afrika is te vinden bij de Fish River Canyon: de "90. Wandelaars, zowel getraind als ongetraind, beginnen aan deze bijzondere wandeltocht. In totaal is het wandelpad maar liefst 90 kilometer lang. Tijdens de tocht kom je langs de meest bijzondere plekken die te vinden zijn in de kloof. Omdat je direct door de kloof loopt is het een best pittige wandeling. Er zijn dan ook veel wandelaars die de toch vroeg of laat moeten staken voordat deze voltooid is. Het probleem is niet alleen de zwaarte van de wandelroute, maar vooral ook de hoge temperaturen waarin deze wandelroute vaak wordt gevolgd.


Trail running

Het is loodzwaar om je door de kloof van de Fish River Canyon te bewegen. Toch zijn er altijd mensen die meer willen dan alleen een wandeltocht maken. Daarom is het ook mogelijk om in de kloof aan trail running te doen. In hoog tempo leg je de hele route af. Hier moet je echt een bijzonder goede conditie voor hebben en je moet de snelheid er lekker in hebben zitten. Het record bedraagt nog geen zeven uur voor het afleggen van de hele route middels trail running. Dit record staat op naam van Ryan Sandes, een hardloper uit Zuid-Afrika.


Het landschap

Fish River Canyon heeft een bijzonder landschap dat absoluut de moeite van het ontdekken waard is. In de basis is het landschap van de Fish River Canyon zeker te vergelijken met het landschap van de Amerikaanse Grand Canyon, maar er zijn ook enkele belangrijke verschillen. De Grand Canyon wordt toch gekenmerkt door massa’s toeristen die de omgeving bezoeken, door neonreclame om de aandacht te trekken, door rumoer van alle aanwezige mensen, door bebouwing en toeristische trekpleisters. Je zal niets van dit alles terug vinden in de Fish River Canyon. Dit is op en top natuur, zonder poespas. In sommige tijden van het jaar is het echt te heet om de Fisch River Canyon in te gaan. Men vermoedt dat de Fish River Canyon al meer dan 500 miljoen jaren geleden is ‘geboren’. Door de jaren heen is de vallei wel veranderd. Zo is de kloof door de jaren heen steeds dieper geworden.


Beste reistijd voor de Fish River Canyon

De beste reistijd voor de Fish River Canyon is tijdens de wintermaanden van mei tot augustus. Je hebt dan de beste omstandigheden voor de Fish River Canyon hike. Toch kan het er dan nog behoorlijk heet zijn met temperaturen ruim boven de 35 graden Celcius. In de zomermaanden is het er zo mogelijk nog warmer, maar valt er ook meer regen waardoor het ook erg benauwd kan zijn.