Wij nemen deel aan volgende beurzen:
2,3,4 en 8,9,10 november Living Today Roeselare
29 november - 02 december Holiday Expo Gent
9 -12 januari Jaarbeurs Utrecht
24,25,26 januari Vakantiesalon Antwerpen
Bezienswaardigheden Namibië
Wat zeggen onze klanten ?
Kijk vlug onderaan deze pagina
info@namibiereizen.be
Tel 014 51 50 05
Namibië landinformatie:
Oppervlakte: 22 x de oppervlakte van België
Aantal inwoners: Circa 2,3 miljoen
Hoofdstad: Windhoek
Taal: Engels, Duits, Afrikaans en diverse stamtalen
Staatsvorm: Republiek
Munteenheid: 1.000 Namibische dollar is +- 59 euro
Telefoon: + 264
Ambassade: Tervurenlaan 454, 1150 Sint-Pieters-Woluwe Tel 02 771 14 10
Klimaat:
Namibië kan men het ganse jaar door bezoeken, met meer dan 300 dagen zon per jaar.
Namibië ligt op het zuidelijk halfrond en de seizoenen zijn tegengesteld aan die bij ons: als het bij ons winter is het daar zomer en andersom.
In de zomer is het warm tot zeer warm.
In de wintermaanden ligt de gemiddelde temperatuur tussen de 20°C aan de kust tot 30°C in het binnenland.
De nachten kunnen bitterkoud zijn en dat kan zo blijven tot een uur of tien-elf.
Neem voldoende warme truien mee, eventueel een muts/buff/handschoenen zijn soms geen overbodige luxe als het echt koud is
De meeste regen:
Heeft u in de maanden november tem maart, de temperatuur kan overdag dan ook oplopen tot 35°C. In deze periode huurt u best een 4x4 wagen, daar de kwaliteit van de onverharde wegen verslechtert.
De beste reisperiode:
Is van april tem oktober, u heeft dan zelden regen en de temperaturen liggen tussen de 20° en 30°C, terwijl het 's nachts kan vriezen.
De nachten kunnen bitterkoud zijn en dat kan zo blijven tot een uur of tien-elf.
Neem voldoende warme truien mee, eventueel een muts/buff/handschoenen zijn soms geen overbodige luxe als het echt koud is
Veiligheid:
Namibië is een erg veilige reisbestemming. Het is echter belangrijk om een aantal basisregels in acht te nemen; maak kopieën van uw waardepapieren, neem niet te veel cash geld mee en draag geen dure sieraden of opzichtige camera’s. Wees daarnaast voorzichtig in de steden en in afgelegen gebieden, vooral na zonsondergang. Laat bij voorkeur ook nooit onbewaakt spullen achter in uw huurwagen. Gezond verstand en de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen zullen in de meeste gevallen echter meer dan voldoende zijn om een zorgeloze reis door Namibië te maken!
Geld:
De munteenheid is de Namibische dollar (NAD).
De Namibische dollar is gekoppeld aan de Zuid-Afrikaanse Rand.
U kan het geld niet in of uitvoeren, daar geen enkele bank de NAD zal aanvaarden !
Kredietkaart:
Bij de meeste grote winkels, hotels en lodges worden de gangbare kredietkaarten geaccepteerd.
Bankkaart:
U kunt met uw bankkaart gebruik maken van geldautomaten (BOB-automaten van de First National Bank) om geld te pinnen. Houd er rekening mee, dat deze vooral in de grotere plaatsen zijn te vinden. Ook met kredietkaart kan u geld pinnen. Dit brengt extra kosten met zich mee, ongeacht de hoogte van het gewisselde bedrag.
N.B.: In Benzinestations kan u uitsluitend met cash geld betalen.
Taal:
In Namibië is de officiële taal Engels, dat door een kleine minderheid van de bevolking wordt gesproken. Andere talen zijn Afrikaans, Duits, Herero, Kavango, Nama en Ovambo.
Vluchtinformatie:
Er zijn geen rechtstreekse vluchten vanuit Brussel of Nederland. U vliegt met KLM in circa 11 uur van Brussel of Amsterdam naar Johannesburg. Daar stapt u de volgende ochtend over op een vlucht van 2 uur naar Windhoek. Deze vluchten worden uitgevoerd door South African Express, South African Airways en Air Namibia.
Een andere mogelijkheid is vliegen vanaf Frankfurt met Air Namibië direct naar Windhoek, de reistijd duurt 10uur !
Electriciteit:
De netspanning in Namibië is 220 volt. U heeft een adaptor nodig die moeilijk in Europa te verkrijgen is. U kan deze stekker makkelijk in Namibië aanschaffen.
Inentingen:
Inentingen zijn niet verplicht voor Namibië. Wij raden aan Hepatitis A (gele koorts) en DTP (difterie, tetanus,polio).
Bezoekt u het Noorden dient u malariatabletten te nemen: Caprivi, Etosha Np en de grens met Angola.
Gebruik tijdens de dag een goede zonnebrandcreme, ter bescherming.
Neem voor 's avonds een muggenspray met Det factor mee, vooral rond waterpoelen kan je wel veel last hebben van muggen.
Reisdocumenten:
Uw reispas dient bij terugkomst in België nog minimaal 6 maanden geldig te zijn, daarnaast moet u nog minimaal twee lege bladzijden in uw reispas hebben. Een visum is niet nodig.
Geboortecertificaat indien u reist via Zuid-Afrika:
Indien u reist met kinderen in de leeftijd tot 18 jaar via Zuid-Afrika bent u vanaf 01.06.15 verplicht een officieel geboortecertificaat van de kinderen mee te nemen. Een gecertificeerd kopie van het origineel voldoet ook. Indien u reist met geadopteerde kinderen dient u een adoptiecertificaat mee te nemen.
Indien een kind met 1 ouder reist is het tevens verplicht het volgende mee te nemen:
→ Een getekende verklaring van de andere geregistreerde ouder die vermeld staat op de geboorteakte van het kind waarin toestemming gegeven wordt dat het kind reist met de betreffende persoon.
→ Een officieel document waarin staat dat de ouder de wettelijke voogdij heeft over het betreffende kind
→ Indien van toepassing, een overlijdensakte van de andere ouder die geregistreerd staat als ouder van het betreffende kind op de geboorteakte.
Er gelden afwijkende regels indien een kind reist in gezelschap van volwassenen, maar zonder zijn biologische ouders of wanneer een kind alleen reist zonder volwassenen.
Er wordt naar leeftijd van de kinderen gekeken op de dag van vertrek. Indien uw kind bij vertrek 17 jaar is, maar tijdens de reis 18 jaar wordt, dient u alsnog een geboortecertificaat bij zich te hebben.
Tijdverschil:
- Laatste zondag van oktober tot laatste zondag in maart = 1 uur later dan bij ons
- Laatste zondag van maart tot eerste zondag van april = geen tijdsverschil
- Eerste zondag van april tot eerste zondag van september = 1 uur vroeger dan bij ons
- Eerste zondag van september tot laatste zondag oktober = geen tijdsverschil
Hotels:
Er is in Namibië een brede waaier aan accommodaties en dit binnen ieders budget !
Het kwaliteitsniveau van de Namibische hotels en lodges ligt hoog, de prijzen zijn iets duurder dan pakweg in Zuid Afrika, dit heeft te maken met de grote afstanden tussen de hotels en de bevoorradingsplaatsen.
Namibië is een dunbevolkt land met weinig steden en bebouwing. Ook het aantal hotels is beperkt en zijn doorgaans kleinschalig van aard. Hierdoor zult u niet snel een ‘massaal’ gevoel hebben tijdens uw reis door Namibië. Wij maakte voor u een selectie van schitterende, kleinschalige en sfeervolle hotels met een gunstige locatie ten opzichte van de bezienswaardigheden. Omdat er weinig lodges en hotelletjes zijn in het land is het aan te raden zo vroeg mogelijk te beginnen met het plannen van uw Namibië reis. Hierdoor heeft u de grootste kans op beschikbaarheid bij de gewenste accommodaties.
Tijdens de droge en koelere wintermaanden is het aan te raden 8 maanden van tevoren te reserveren.
Kledij:
De beste kleding om mee naar Namibië te nemen is een compacte garderobe voor alle seizoenen. Overdag kan het warm zijn en ’s avonds kan het afkoelen. Voor een safari bestaan geen officiële kledingvoorschriften, maar gemakkelijk zittende kleding is aan te raden. De soms brandende zon vereist bescherming middels een pet een goede zonnecrème. Voor het koele seizoen heeft u lichte, ruime en gemakkelijk zittende kleding nodig, maar ook een warmer kledingstuk voor de avonden.
Eten en drinken:
De meeste door ons geselecteerde hotels hebben één of meer restaurants en een coffeeshop. In hotelrestaurants zijn alle maaltijden gemiddeld (iets) goedkoper dan bij ons. De keuken is erg divers, vooral liefhebbers van vlees kunnen hun hart ophalen. Zo is er een ruime keuze aan wild zoals springbok, koedoe en struisvogel en bij de lodges vindt u vaak nog de traditionele 'braai' (barbecue). Ook de Duitse keuken heeft nog steeds invloed op het eten in Namibië. Daarnaast zijn er diverse fast foodketens en take-aways; bij sommige benzinestations zijn vaak eenvoudige snacks te verkrijgen. U kunt in Namibië uitstekende Zuid-Afrikaanse wijnen drinken, evenals alle mogelijke frisdranken en bier.
Fooien:
In de meeste restaurants wordt een bedrag voor servicekosten in rekening gebracht. Indien dit niet het geval is, geeft u meestal een fooi van +-10%. Bell boys en kamermeisjes stellen een fooi op prijs. Voor de gidsen tijdens de safari geldt een gemiddeld bedrag van NAD 25 per persoon per dag.
Godsdienst:
Ongeveer 80-90% van de bevolking is christelijk, de rest van de bevolking heeft een traditionele religie.
Feestdagen:
Nationale feestdagen: Nieuwjaarsdag, Goede Vrijdag, Pasen, Hemelvaart, Pinksteren en Kerstmis.
Er zijn ook extra vrije dagen op:
Onafhankelijkheidsdag: 21 maart
Vrijheidsdag: 27 april
Dag van de Arbeid: 1 mei
Cassinga Day: 4 mei
Heroes’ Day: 26 augustus
Dag van de Mensenrechten: 10 december
Op deze dagen zijn musea, bedrijven, banken, postkantoren en sommige winkels, nachtclubs en restaurants gewoonlijk gesloten.
Huurwagen:
Namibië leent zich uitstekend om per huurwagen te verkennen. Het is een veilige bestemming en het wegennet is beperkt, maar zeer goed onderhouden en de bewegwijzering is zeer duidelijk. Wij raden steeds een 4x4 aan, dit is het beste en veiligste type om te huren, het kost iets meer maar je komt voor geen onaangename verrassingen te staan!
Er wordt links gereden en voorrang aan rechts gegeven, net zoals in Engeland.
De maximum snelheid op autowegen en bepaalde provinciale wegen is 120km/u.
60km/u binnen de bebouwde kom. Op onverharde wegen is het onverantwoord harder dan 90km/u te rijden.
U ontvangt bij het ophalen van de auto een goede uitleg van het autoverhuurbedrijf zodat u goed met uw 4WD auto overweg kunt. Daarnaast ontvangt u een routekaart en routebeschrijvingen van de ene accommodatie naar de andere.
Rijden tijdens het regenseizoen (half november tot midden maart):
Daar een overgroot deel van de wegen verharde zandwegen zijn die wel goed onderhouden zijn, zorgt de regen op sommige plaatsen wel voor putten in het wegdek. Pas uw rijstijl aan!
Brandstof:
Benzinestations kom je tegen in de grote steden en langs de hoogdwegen en zijn meestal 24/7 open en beschikken over een mini supermarkt. Betalen doe je met cash geld en geen kredietkaarten ! Tank niet op de laatste moment, zo komt u niet voor onaangename verrassingen te staan, want niet alle stations hebben daarom altijd naft in voorraad!
Bezoek je het noorden en /of Caprivi strook dan is het huren van een extra reservewiel en gevulde jerrycan geen overbodige luxe, want door het gebrek aan electriciteit de pompen het al weleens laten afweten en door het desolate karakter van de regio er minder vaak benzinestations voorkomen.
Cross border en one way fees:
Wanneer u met de huurwagen Namibië verlaat weet dan dat je een Cross border fee gaat moeten betalen!
Als je uw huurwagen op een andere plaats inlevert dan waar je hem oppikte, dien je een one way fee supplement te betalen. De prijs hiervan is afhankelijk van de afstand tussen het oppik en afleverpunt.
Rijbewijs:
Een internationaal rijbewijs is voor Namibië van toepassing. Als u over een nieuw rijbewijs (op kredietkaart formaat) beschikt, heeft u geen internationaal rijbewijs nodig!!
V = inclusief X = exclusief
Huurformule | Classic Plus | Classic Maxi |
Omniumverzekering | V | V |
Iinzittendenverzekering | V | V |
Onbeperkt aantal km's | V | V |
Btw en taksen | V | V |
2de chauffeur | X | V |
Bestuurder < 23 | X | X |
Ophalen afleveren buiten kantooruren | X | X |
GPS | X | V |
Schade aan voorruit, banden, velgen en wieldoppen | V | V |
Schade door zandstorm | V | V |
Waterschade | X | X |
Cross Border fee | X | X |
One way drop off kosten | X | X |
Contract kost | X | X |
Denk je van een concucollega een betere prijs gekregen te hebben ? Maar twijfel je over hetgeen al dan niet inbegrepen is ? Mail ons even de offerte en wij doen voor u GRATIS de vergelijking.
Namibiereizen.be Astridplein 4, 2280 Grobbendonk Tel:014/51.50.05
dave@namibiereizen.be