Wildrijk Namibië. Rondreis 14 dagen.

Dierenrijk Namibië rondreis in 14 dagen

Namibië reizen - Op reis naar Namibië

Op reis door Namibië - Reizen naar Namibië

Rondreizen Namibië


Als specialist op Namibië kunnen wij al uw privé rondreizen naar Namibië,

aanbieden tegen super leuke prijzen. Onze gidsen ter plaatse zorgen dat alles vlot en goed verloopt en dat uw wensen voor deze vakantie, altijd centraal staan.


Deze flexibiliteit, zonder meerprijs, wordt zeer gewaardeerd door onze klanten!


Wenst u met één van onze reisadviseurs een afspraak te maken ?


Geen enkel probleem, dit kan bij ons op kantoor of wij komen


na de kantooruren, geheel vrijblijvend, ook graag tot bij u.


Wij bezoeken gans Vlaanderen. Bel of mail voor meer informatie:    014/51.50.05 of  dave@namibiereizen.be

Dag 1 Brussel via Frankfurt – Windhoek


Vandaag vliegt u van Brussel via Frankfurt naar Windhoek, waar u de volgende dag aankomt.


Dag 2 Windhoek


Op de luchthaven van Windhoek staat de chauffeur al op u te wachten om u naar uw hotel te brengen. Vandaag heerlijk de tijd om te acclimatiseren en misschien een bezoekje te brengen aan het kleine centrum van Windhoek. In de loop van de dag komt onze vertegenwoordiger ook bij u langs. Zij (of hij) overhandigt het informatiepakket met daarin praktische informatie, handige tips en uiteraard de routebeschrijvingen. Samen nemen jullie ook de route door en kun je uiteraard nog eventuele vragen stellen. Mocht er tijdens je reis iets gebeuren, je hebt assistentie nodig of een vraag: in het informatiepakket staan de contactgegevens van onze vertegenwoordigers ter plaatse die je 24 uur per dag, 7 dagen per week kunt bereiken.

Dag 3 Windhoek – Erindi Private Game Reserve (175km)


In een bergachtig gebied ligt het Erindi Private Game Reserve op een 71.000 hectare stuk grond met meer dan 12.000 wilde dieren, waaronder verschillende uistervende en bijzondere diersoorten: zoals de leeuw, cheeta, luipaard, olifant, giraffe, nijlpaard, krokodil, wilde hond, serval kat, veel verschillende herten, baviaan, struisvogel en zebra, loopt vrij door het park heen. Het landschap in Erindi is zeer gevarieerd, van bergen tot savanne tot open grasland. Het gebied is malaria vrij, want natuurlijk ideaal is als u met kinderen reist. Na de lunch start uw eerste safari. In een open 4x4 safarivoertuig vertrekt u met een deskundige ranger naar de bush, op zoek naar de Big Five.


Dag 4 Erindi Private GR


Bij zonsopkomst wordt u gewekt voor een gamedrive. De ideale tijd om wild te zien, want ook de natuur ontwaakt en dieren gaan op zoek naar voedsel. Bij terugkomst in de lodge wacht u een stevig ontbijt. U sluit uw verblijf in Erindi aan het einde van de middag af met een indrukwekkende wandelsafari, waarbij de nadruk ligt op planten, bomen, sporen en kleinere diersoorten die u vanuit uw voertuig niet snel ziet.

Dag 5 Erindi –  Damaraland (325km)


Uw volgende bestemming is Damaraland, geologisch gezien het meest gevarieerde deel van Namibië, u passeert de Brandberg, met zijn 2574 m de hoogste berg van Namibië. Rond Damaraland heeft u kans om kennis te maken met de traditioneel geklede Herero vrouwen, die bekend staan om de mooie poppen die ze maken. U rijdt verder langs de Ugab-rivierbedding waar u woestijnolifanten kan zien. In Damaraland maakt u kennis met de levenswijze van de Damara, voormalige jager-verzamelaars die in familieclans leefden. U ontdekt er pondoks, typische huttenwoningen van dit diep negroïde volk. De mannen tonen trots hoe ze tegenwoordig een evenwicht vinden tussen de moderne samenleving en hun oude ambachten.


Dag 6 Twyfelfontein (125km)


In deze omgeving hebben de San en Bosjesmannen één van de grootste natuurlijke ‘rotskunst galerijen’ gecreëerd. Deze ‘rock-art’ van de Bosjesmannen is zeker een bezoek waard. U kunt gaan wandelen langs de mooie rotstekeningen. Sommige zijn meer dan 6000 jaar oud. De geologische schatkamer van Damaraland geeft u geleidelijk aan al haar geheimen prijs. Tijdens de koloniale periode werd deze streek aan de Damara toegewezen en is het thuisland geworden van de oudste culturele activiteiten van het land. De weg door deze halfwoestijn voert u via Palmwag, de Hoanib-rivierbedding en de Grootbergen, langs de relikwieën van de prehistorie. In Twyfelfontein bewondert u de grootste collectie prehistorische rotstekeningen en -gravures van Afrika, die ondertussen als werelderfgoed zijn erkend. Jager-verzamelaars kerfden hier tijdens het stenen tijdperk hun geschiedenis in de rotsen uit. De orgelpijpen, een massa basalten zuiltjes die door de rivier werden uitgesleten, zijn een ander voorbeeld van het rariteitenkabinet in deze omgeving. U treft hier ook de mopane-bomen aan, zijn vlindervormige bladeren sluiten zich als de zon fel schijnt en worden gebruikt als bloedstelpende watten. Het sap kan dienen als ontsmettingsmiddel. Tijdens een Himba-huwelijk worden de blaadjes dan weer gebruikt om op te fluiten.

Dag 7 Twyfelfontein - Palmwag - West-Etosha Np (ca. 315 km)


Na het ontbijt rijdt u, Palmwag waar u een bezoek kan brengen aan het Versteende Woud en bestaat de kans dat u oog in oog komt te staan met de woestijnolifant. Deze olifant heeft zich geheel aangepast aan het droge Damaraland en dit is de enige plek ter wereld waar u dit bijzondere dier kan vinden hij heeft zich enorm goed aangepast aan het harde woestijnklimaat. Hij legt gemakkelijk 70 km per dag af tussen de voedingsbodems en drinkplaatsen.


Uw volgende stop is het beroemde Etosha Nationaal Park. Etosha Nationaal Park is één van de mooiste natuurreservaten van Afrika en uitstekend te verkennen met uw huurauto. Dit natuurpark is één van ‘s werelds beste parken om wild te bezichtigen, het gebied is ook rijk aan drinkplaatsen die een enorm scala aan dieren aantrekken, zoals: de olifant, impala, springbok, zwarte neushoorn, giraffe, leeuw en luipaard. Ook heeft het park een grote verscheidenheid aan antilopen, vogels en reptielen. U verblijft in het Dolomite Camp, gelegen in het uitgestrekte westen van het park met veel dolomiet biedt Dolomite Camp een intieme ervaring van een van de meest schilderachtige gebieden van het park, een gebied waar voorheen bedreigde diersoorten als de zwarte neushoorn en de black-faced impala met succes zijn gefokt. Dolomite Camp is het allernieuwste kamp van NWR en geopend in mei 2011.


Dag 8 West-Etosha Np (214km)


Etosha Np is het grootste wildpark van het land en één van de boeiendste en oudste wildreservaten in Afrika. Dit immense gebied varieert van dichte bush tot weidse open vlaktes. De grootse Great White Place of Land of Dry Water is het kloppend hart van dit park: een opgedroogd zoutmeer met een eindeloze, vegetatieloze zoutpan van zilverwit zand. Zeker ‘s winters zorgt dit voor hallucinante luchtspiegelingen tegen de glinsterende contouren van het voorbijtrekkend wild. Springbokken, giraffen, olifanten, koedoes en zebra’s laven zich gretig aan de waterputten. Leeuwen, zeldzame zwarte neushoorns, impala’s en unieke soorten antilopen eisen hier ook hun plaatsje op.

Aan de zuidkant van het Etosha Game Reserve ligt het privé wildpark Ongava van 30.000 hectare. Op het Game Reserve zijn vier lodges gebouwd vanwaar uit u ofwel zelf safari kunt gaan rijden in het Etosha ofwel een Fully Inclusive arrangement kunt nemen waarbij u op open jeeps op safari gaat. De ranchers nemen u zowel mee op het eigen terrein als naar Etosha waarbij natuurlijk het spoor van het vrij in- en uitgaande wild wordt gevolgd. Op Ongava komen alle aanwezige diersoorten voor, zoals leeuw, luipaard, olifant, witte- en zwarte neushoorn en natuurlijk diverse type antelopes, zebra en giraffes.

Dag 9 Oost-Etosha Np (176km)


Aan de oostzijde van Etosha, slechts 9 kilometer van de Namutoni-gate, ligt Onguma Nature Reserve op 20.000 hectare. Ruim 30 diersoorten vinden hier hun thuis, zoals kudu, giraf, zebra, leeuw en luipaard. Safari's in Onguma worden gehouden per jeeps, maar als u zelf wilt rijden, bent u zeer dichtbij de ingang van Etosha.

Aan de oostzijde geeft de Von Lindequist Gate toegang tot het Etosha National Park. Als u het park inrijdt, krijgt u na 12 kilometer het eerste restcamp Namutoni. Rondom de Von Lindequist Gate liggen diverse lodges die ofwel accommodatie bieden voor selfdrives in Etosha ofwel Fully Inclusive arrangementen bieden waarbij er safari's op een privé wildreservaat wordt gereden, zoals Onguma Nature Reserve. Lodges waar u kunt overnachten om safari te houden in Etosha, zijn ondermeer Mushara, Onguma Bush Lodge en een aantal anderen die u hieronder onder accommodatie kunt vinden.

Het park wordt beheerd door de Namibia Wildlife Reservation. Indien u in het park wilt verblijven, moet u vooraf een reservering maken. Zeker in de maanden juli, augustus en december zal u geen enkele slaapplaats in het park kunnen vinden. Ook september en oktober kunnen druk zijn.

Verblijf is in zogenaamde restcamps. U kunt deze camps het beste vergelijken met de organisatie van een bungalowpark. Er is een receptie met een restaurant en winkeltje en daarom heen staan enkele tientallen bungalows waarin mensen tegen niet al te hoge kosten kunnen overnachten. De bungalows zijn spaarzaam en eenvoudig ingericht, maar meestal wel met eigen badkamer en airco. Eén van de aantrekkelijke kanten van een verblijf in een restcamp wordt gevormd door de waterdrinkplaats nabij het camp. Deze drinkplaats, en dat is uniek, wordt 's avonds verlicht. Met een beetje geluk kan u het wild voorbij zien wandelen op weg naar het water.

Omdat Etosha een nationaal park is, heeft het een goed wegennetwerk. Weliswaar van gravel, maar in normale omstandigheden voor een gewone wagen berijdbaar. Uitzondering hierop vormen de periodes waarin het bijzonder hevig regent.


Dag 10 Oostelijk Etosha Np – Waterberg Np (ca. 265 km)


's Ochtends heeft u nog tijd om van het Etosha nationaal park te genieten, waarna u richting het Waterberg Plateau reist. Het Waterberg Plateau ligt op een uitzonderlijke locatie, 200 meter boven de vlaktes van de Kalahari. Door de hooggelegen positie, de grotere regenval en de dichte subtropische vegetatie vormt het een groot contrast met de andere parken. Vanwege de doorlaatbaarheid van het gesteente is de voet van het plateau groen en weelderig, terwijl de bovenkant droog is. Ook wilde honden, gnoes, buffels, duikers, bavianen, klipspringers, luipaarden, cheeta’s en meer dan 200 vogelsoorten zijn hier thuis. Vanuit uw kleinschalige lodge kunt u een mooie safari's of wandelingen boeken. Ook kan u een bezoek brengen aan de Cheetah Conservation Fund, waar cheeta’s worden opgevangen en verzorgd.

Dag 11 Waterberg Np - Okonjati Game Reserve  (160 km)


U kan deelnemen aan een 4x4 safari in het mooie Okonjati Game Reserve, dit is één van de eerste private wildparken van Namibië, opgericht door milieuactivist Jan Oelofse. Tijdens de rit hebben we veel kans om een enorme variëteit aan dieren te observeren, die in deze prachtige omgeving rondtrekken. Denk maar aan de zeldzame sabelantilope, waterbok, nyala, witte en zwarte neushoorns en de bergzebra. Nadien rijdt u door naar Erindi, in dit bergachtig gebied ligt het Erindi Private Game Reserve op een 71.000 hectare stuk grond met meer dan 12.000 wilde dieren, waaronder verschillende uistervende en bijzondere diersoorten: zoals de leeuw, cheeta, luipaard, olifant, giraffe, nijlpaard, krokodil, wilde hond, serval kat, veel verschillende herten, baviaan, struisvogel en zebra, loopt vrij door het park heen. Het landschap in Erindi is zeer gevarieerd, van bergen tot savanne tot open grasland. Het gebied is malaria vrij, want natuurlijk ideaal is als u met kinderen reist.

Dag 12 Okonjima Game Reserve - Okahandja  (76km)


U sluit uw reis af in het Onkonjima Nature Reserve, de thuisbasis van de AfriCat Foundation. Sinds de oprichting van de stichting in 1993 heeft zij meer dan 1100 katachtigen kunnen redden, waarvan bijna 90% is teruggeplaatst in het wild. Tijdens uw verblijf kunt u in het informatiecentrum veel leren over het bijzondere werk dat hier wordt gedaan. Okonjima is echter meer dan alleen de thuisbasis van de AfriCat Foundation; in het aangrenzende natuurgebied kunt u bijzondere gamedrives maken, waarbij u uitstekende kansen heeft op een ontmoeting met cheeta’s, luipaarden, leeuwen en hyena’s.


Onderweg naar Windhoek passeert u Okahandja, een baken binnen de Herero-gemeenschap die een eigenzinnige geschiedenis met zich meedraagt, u kan hier de houtsnijwerkmarkt bezoeken. De shoppers onder ons kunnen hun hart ophalen bij de handwerkmarkten ten zuiden van de hoofdweg. De lokale bevolking laat met trots hun houtsnijwerken zien. Mocht je nog niet eerder geslaagd zijn voor souvenirs, dan zal je hier zeker niet met lege handen vertrekken. Ook kunt u nog een bezoek brengen aan Lake Otjikoto. Een prachtig ondergrondsmeer waar op de boden nog vele duizenden wapens liggen, die na de onafhankelijkheidsverklaring hier werden vernietigd.


 

Dag 13 Okahandja – Brussel via Frankfurt


In de namiidag heeft u tijd om het centrum van Windhoek te bezoeken. U zult leuke souvenirs vinden op de lokale markt, maar ook een bezoekje aan een van de mooie kerkjes is zeker de moeite waard. Transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht naar Brussel, waar u de volgende dag aankomt.Dag 14 Aankomst Brussel


Einde van een prachtige vakantie.

Classic hotels + Renault Duster AWD + Classic Plus verzekering

Prijzen

Single

Dubbel

Triple

1nov - 30juni

1.640

1.180

1.110

1juli - 31okt

1.550

1.250

1.150

Aantal nachten

Plaats

Hotel

Regime

1

Windhoek

Vondelhof GH

Ontbijt

2

Erindi

Old Traders Post

Half Pension

2

Twyfelfontein

Mopane Lodge

Ontbijt

2

West-Etosha

Mondjila Safari Camp

Ontbijt

2

Oost-Etosha

Mokuti Lodge

Ontbijt

1

Waterberg

Wabi Lodge

Ontbijt

1

Okanjati GR

Onduruquea GF

Ontbijt

1

Okahandja

The Elephant Farmstead

Ontbijt

Comfort hotels + Renault Duster AWD + Classic Plus verzekering

Prijzen

Single

Dubbel

Triple

1nov - 30juni

1.870

1.490

1.390

1juli - 31okt

1.990

1.610

1.510

Aantal nachten

Plaats

Hotel

Regime

1

Windhoek

Town Lodge

Ontbijt

2

Erindi

Old Traders Post

Half Pension

2

Twyfelfontein

Lodge

Ontbijt

2

West-Etosha

Etosha Village

Half Pension

2

Oost-Etosha

Mushara Bush Camp

Half Pension

1

Waterberg

Wilderness Lodge

Half Pension

1

Okanjati GR

Ozongwindi Lodge

Ontbijt

1

Okahandja

Onjala Lodge

Half Pension

Superior hotels + Renault Duster AWD + Classic Plus verzekering

Prijzen

Single

Dubbel

Triple

1nov - 30juni

2.999

2.499

2.399

1juli - 31okt

3.280

2.780

2.680

Aantal nachten

Plaats

Hotel

Regime

1

Windhoek

Heinitzburg

Ontbijt

2

Erindi

Old Traders Post

Half Pension

2

Twyfelfontein

Doro Nawas

Ontbijt

2

West-Etosha

Ongava Lodge

Half Pension

2

Oost-Etosha

Mushara Outpost

Half Pension

1

Waterberg

Plateau Lodge

Half Pension

1

Okanjati GR

Erongo Wildnerss Lodge

Ontbijt

1

Okahandja

GocheGanas

Half Pension

Supplementen huurwagen:


GPS                                                                8 euro per dag

Extra chauffeur                                            5 euro per dag

Chauffeur onder 25 jaar                           16 euro per dag

Kinderstoel                                                   5 euro per dag

Mobile Wifi                                                   7 euro per dag

                               


Inbegrepen:


-Overnachtingen op basis van vermeld regime

-Roadbook

-Huurwagen Renault Duster AWD Classic plus verzekering

-Huurwagen geschikt voor 4 personen met bagage

-Ongelimiteerd aantal kilometers, diefstal en ongevallen verzekering

-Btw

-Persoonlijke ongevallen verzekering

-Verzekering tegen zandstorm, kapotte banden, velgen en wieldoppen

-Voorruitschade

-Assistentie van onze lokale vertegenwoordiger

Denk je van een conculega een betere prijs gekregen te hebben ? Maar twijfel je over hetgeen al dan niet inbegrepen is ? Mail ons even de offerte en wij doen voor u GRATIS de vergelijking.

Namibiereizen.be          Astridplein 4, 2280 Grobbendonk           Tel:014/51.50.05       info@namibiereizen.be