De grote Namibië rondreis in 24 dagen.


Grote Namibië rondreis

Namibië reizen - Op reis naar Namibië

Op reis door Namibië - Reizen naar Namibië

Rondreizen Namibië


Als specialist op Namibië kunnen wij al uw privé rondreizen naar Namibië,

aanbieden tegen super leuke prijzen. Wij zorgen ervoor dat alles vlot en goed verloopt en dat uw wensen altijd centraal staan.


Deze flexibiliteit, zonder meerprijs, wordt zeer gewaardeerd door onze klanten!


Wenst u met één van onze reisadviseurs een afspraak te maken ?


Geen enkel probleem, dit kan bij ons op kantoor of wij komen


na de kantooruren, geheel vrijblijvend, ook graag tot bij u.


Wij bezoeken gans Vlaanderen.Bel of mail voor meer informatie:    014/51.50.05 of  dave@namibiereizen.be

Dag 1 Brussel via Frankfurt – Windhoek


Vandaag vliegt u van Brussel via Frankfurt naar Windhoek, waar u de volgende dag aankomt.


Dag 2 Windhoek


Op de luchthaven van Windhoek staat de chauffeur al op u te wachten om u naar uw hotel te brengen. Vandaag heerlijk de tijd om te acclimatiseren en misschien een bezoekje te brengen aan het kleine centrum van Windhoek. In de loop van de dag komt onze vertegenwoordiger ook bij u langs. Zij (of hij) overhandigt het informatiepakket met daarin praktische informatie, handige tips en uiteraard de routebeschrijvingen. Samen nemen jullie ook de route door en kun je uiteraard nog eventuele vragen stellen. Mocht er tijdens je reis iets gebeuren, je hebt assistentie nodig of een vraag: in het informatiepakket staan de contactgegevens van onze vertegenwoordigers ter plaatse die je 24 uur per dag, 7 dagen per week kunt bereiken.


Dag 3 Windhoek – Kalahari woestijn (ca. 280 km)


's Ochtends wordt uw huurauto afgeleverd en zal onze vertegenwoordiger u de laatste informatie geven.


Vandaag verlaat u de hoofdstad en rijdt u via Rohoboth en Kalkrand richting het zuiden. U bevindt zich inmiddels in het gebied op de grens met de Kalahari woestijn. De dichtbegroeide, koperrode zandduinen en eindeloze grasvlaktes zijn voor veel organismen een bron van leven. In dit gebied wonen de bosjesmannen (San) die zich al vele eeuwen hebben aangepast aan dit extreme landschap en klimaat. U logeert vanavond in een boerderij in de buurt van Gochas, waar u ’s middags nog een Game Drive kan maken door de Kalahari Duinen, het leefgebied van de springbok en struisvogels. Met een ‘skemerkelkie’ in de hand klinkt u op het begin van een mooie Namibië reis.


De Kalahari strekt zich oostwaarts uit vanaf de B1 met plaatsen als Mariëntal en Stampriet richting het Kgalagadi National Park in Zuid-Afrika. Het gaat om een enorm gebied waarvan een deel onder Centraal Namibië valt en het zuidelijke deel tot Namibië-Zuid behoort. Deze site hanteert dan ook het gebied Kalahari-Noord in de provincie Namibië Centraal en het gebied Kalahari Zuid in de provincie Zuid-Namibië.


Hoewel de Kalahari het gevoel van een woestijn geeft door het rode zand en de weidsheid, wordt de Kalahari toch niet als woestijn geclassificeerd. Daarvoor ontvangt het gebied met een neerslag van meer dan 100 mm per jaar teveel water! Als het regent, zakt het water direct de bodem in, naar ondergrondse waterstromen. Oppervlaktewater is er nauwelijks en er zijn zelfs bewijzen dat het gebied vroeger nog droger was waardoor het toen wel een echte woestijn was. De Kalahari is daarmee eigenlijk een fossiel geworden van haar vroegere biosysteem. Sommige mensen noemen de Kalahari daarom ook wel een fossielwoestijn. Door de hogere regenval zijn de duinen redelijk begroeid - zeker in vergelijking met de duinen in de Namib/Sossusvlei. Er komt in de Kalahari dan ook relatief veel flora en fauna voor. Dat neemt niet weg dat het droge landschap nog altijd kenmerkend is voor de Kalahari. Er leven daardoor maar weinig mensen en de accommodaties en bezienswaardigheden liggen wijd verspreid. De B1 is de hoofdweg van deze streek en is geasfalteerd, evenals de C20 van Hardap naar Aranos in het noordelijke deel van de Kalahari. De rest van de wegen is gravel maar in een goede toestand.Dag 4 Kalahari woestijn – Fish River Canyon (ca. 420 km)


Onderweg naar de Fish River Canyon,  één van de hootepunten van deze Namibië reis, kan u een bezoek brengen aan het Quiver Tree Forest (Kokerboomwoud). Deze woestijnbestendige aloëplanten groeien op zwarte rotsformaties en zijn meer dan 200 jaar oud. Indien u bijtijds in uw lodge arriveert, neemt een gids u optioneel mee naar een uitzichtpunt voor een mooie zonsondergang: een prachtige afsluiting van uw dag!


Dag 5 Fish River Canyon


Fish River Canyon, is de tweede grootste canyon van Afrika en de langste ter wereld. Zonder twijfel is dit één van de mooiste en indrukwekkendste natuurwonderen van Namibië! De diepe kloven zijn het resultaat van miljoenen jaren riviererosie. Vanaf de hoofduitkijkpost aan de rand van de canyon genieten we van deze natuurpracht. De Vis-rivier daalt tot een maximumdiepte van 549 m. De canyon zelf is 161 km lang en op sommige plaatsen zelfs 27 km breed. U kan een wandeling maken door het onvruchtbare maanlandschap aan de rand van de diepste kloof van Afrika en genieten van duizelingwekkende vergezichten.


Dag 6 Fish River Canyon – Kolmanskop - Aus (ca. 370 km)


Rond 7 uur verlaat u Fish River Canyon en rijdt u in noordwestelijke richting. U maakt kennis met het verlaten stadje Kolmanskop, ooit het centrum van de florerende diamantindustrie. De Deutsche Diamantengesellschaft begon met de bouw van onder meer een ziekenhuis, bakkerij, slagerij, school, kegelbaan en theater. In de hoogtijdagen telde het stadje 1.100 inwoners, maar stilaan kwijnde het weg nadat in de jaren 30 grotere diamanten werden gevonden in Oranjemund. Het sluimerde voort tot 1956, waarna het voorgoed verlaten werd door de laatste bewoners. Het werd een machteloze prooi van de woestijn. Dankzij het droge woestijnklimaat bleven de oude houten en bakstenen huizen goed bewaard. Vandaag rij je doorheen het verboden diamantgebied naar Aus. Niet ver hiervandaan kan je met wat geluk bij een drinkplaats de illustere woestijnpaarden observeren.


Dag 7 Aus - Lüderitz - Aus


In het spookstadje Kolmanskop zijn mooie, half in het zand verzonken victoriaanse huizen, een casino en een ziekenhuis een blijvende getuigenis van de rijkdom van deze uitgestorven diamantstad. Vergeet niet het kuststadje Lüderitz en het nabijgelegen Diaz Point te bezoeken.

Dag 8 Aus - Namib Naukluft Park – Sesriem (360 km)


Na het ontbijt verlaat u de kust om richting het Naukluft Nationaal Park te rijden. In dit park liggen de beroemde Rode Duinen van Sossusvlei. Een mooie route door een ruig landschap, dat u naar het plaatsje Sesriem brengt. Het wordt weeral een mooie afwisselende dag, eindeloos lijkende zandvlakten, geschrankt door de ‘rooirand- en zwartrandbergen’. Valleien en plateau’s wisselen zich permanent af en nodigen u telkens uit voor een fotostop. Deze dag vordert langzaam door de vele stops bij ‘versamelvoëlnesten’ en de blik op klipspringers in de verte tegen de bergwanden aan. Het zuiden van Namibië is een oord van stilte. Vanavond logeert u in een zeer verzorgd Tented camp dicht aan de entree van het park, zodat u morgenochtend dus heel vroeg al naar ‘Dune 45’ kunt.


Wenst u een keer te slapen onder de blote hemel ?

Dit kan in het eco-vriendelijke Dune Star Camp, u slaapt bovenop een duin in de woestijn.

's Avonds rolt u uw bed op het terras van uw chalet en het sterren tellen vanuit je bed kan beginnen, een unieke ervaring....


Dag 9 Sesriem - Sossusvlei- Sesriem (80km)


Vanaf Sesriem is het nog ongeveer veertig kilometer rijden naar Deadvlei: het hart van de Sossusvlei. Wanneer u de Sossusvlei op z'n allermooist beleven zorg er dan voor dat u voor zonsopkomst bij de poort. Zodra de zon opkomt, gaan de poorten open en rijd u over een kaarsrechte weg door de Sossuvlei. Aan beide kanten doemen de enorme zandduinen op. Sommige zijn honderden meters hoog, zoals ook ‘Dune 45’ die u kunt beklimmen. Best pittig in het mulle zand, maar het uitzicht maakt alles goed! Bij zonsopgang transformeren de warme kleuren van het zand van ivoorwit over abrikoos tot oranje en dieprood. Om dit fantastische spektakel te bewonderen, moet u dan ook vroeg uit de veren. Na het vroege ontbijt bezoekt u per open 4x4-jeep de beroemde Sossusvlei. Deze kleipan laat zich omringen door de hoogste zandduinen en bevindt zich aan het einde van een erosietrog, gevormd door de Tsauchab-rivier. Het voortdurend variërende kleurenspel is een lust voor het oog. Liefhebbers kunnen de duin ‘Big Mama’ opwandelen vanwaar je een schitterend uitzicht hebt. Vervolgens wandelt u naar Deadvlei met zijn oeroude verdorde kameeldoringbomen. Dit ongerepte stuk natuurwonder ademt een onwezenlijke sfeer uit: pure schoonheid. In de namiddag kan u een korte wandeling maken in de lieflijke Sesriem Canyon. Deze smalle kloof van slechts 3 km lang, liet zich miljoenen jaren geleden vormen door de Tsauchab-rivier. Als het weer het toelaat, kan je deelnemen aan een optionele panoramische vlucht over het Namib Naukluft Park, kost +/- 1900 NAD voor 1 uur 10’.


Midden tussen de immense duinen, liggen de witte kalk vlaktes van Deadvlei. Hier staan grillig gevormde bomen die al 900 jaar dood zijn, maar volledig in tact zijn gebleven door het droge klimaat. U kan Deadvlei alleen met een 4X4 bereiken en vergeet niet dat u ook ervaring dient te hebben om door los zand te rijden. Er is dan ook een parkeerplaats ingericht vanwaar een shuttleservice vertrekt (circa € 10 p.p. per ritje). Wij adviseren om de heenweg te voet af te leggen (circa vier kilometer) en op de terugweg, als de temperatuur behoorlijk is gestegen, met de shuttle service terug te rijden. De wandeling naar Deadvlei is echt een aanrader, u wandelt door de hoogste zandduinen ter wereld die zich constant verplaatsen door de wind. De organische vormen en schaduwen creëren een surrealistisch landschap. U heeft ook grote kans om een Kudu antilope of Klipspringer te zien die zich hebben aangepast aan de ruige leefomstandigheden.


Tegen het einde van de middag rijdt u terug naar uw nieuwe lodge welke op ongeveer 35 kilometer voorbij Sesriem ligt. Een enig verblijf, waarbij u echt nog steeds het gevoel heeft dat u midden in de indrukwekkende natuur zit.

Dag 12 Swakopmund -  Cape Cross - Brandberg - Damaraland  (400km)


Even ten noorden van de Swakopmund kan u zoutwinningsvlakte bezoeken. U laat de bewoonde wereld achter u, u rijdt langs één van de onbarmhartigste kusten van Afrika: de Skeleton Coast. Deze 40 kilometer brede kuststrook vormt een buffer tussen de zee en het achtergelegen Kaokoland en Damaraland. Het landschap is hier volkomen leeg en de enige oriëntatiepunten zijn de afstandspalen, waarop het aantal 'miles' van Swakopmund op staat vermeld. Hier schipbreuk lijden betekende in de vroegere tijden dat je een gewisse dood tegemoet ging. U kan halt houden wij bij het wrak van vissersboot de Zelda. In deze kuststrook liggen gravel- en zandvlakten waar per jaar niet meer dan 3 centimeter regen valt. De schaarse flora en fauna hebben zich hier aan deze droge omgeving aangepast en halen hun vocht uit de ochtendmist. Hou zeker halt bij Cape Cross, de plek waar de Portugese zeevaarder Diego Cáo als eerste Europeaan voet op de Namibische kust zette. Naast een historisch belangrijke plaats geniet Cape Cross bekendheid vanwege zijn grote kolonie zeerobben. Naar schatting 75.000 robben tref je hier op de rotsachtige kust of in zee aan. De aanblik, het kabaal, maar vooral de penetrante visgeur, blijft je zeker enkele dagen bij. Als er in het najaar veel dieren worden geboren schuimen jakhalzen op zoek naar zwakke jonge dieren of de nageboorten de kolonie af.


Uw volgende stop is Damaraland, geologisch gezien het meest gevarieerde deel van Namibië, u passeert de Brandberg, met zijn 2574 m de hoogste berg van Namibië, hij geniet vooral bekendheid door de White lady een wereldberoemde rotstekening van een sjamaan. In Damaraland maakt u kennis met de levenswijze van de Damara, voormalige jager-verzamelaars die in familieclans leefden. U ontdekt er pondoks, typische huttenwoningen van dit diep negroïde volk. De mannen tonen trots hoe ze tegenwoordig een evenwicht vinden tussen de moderne samenleving en hun oude ambachten.

Damaraland is het woongebied van de traditionele Herero bevolking. In dit immense rotslandschap kan u allerlei bizarre natuurverschijnselen bezoeken zoals de aparte Organ pipes basaltformaties, de versteende bomen in Petrified Forest en het vulkanische landschap van Burnt Mountain. U maakt kennis met de traditioneel geklede Herero vrouwen, die bekend staan om de mooie poppen die ze maken. U rijdt verder langs de Ugab-rivierbedding waar u woestijnolifanten kan zien.

Dag 13 Twyfelfontein


In de omgeving van Twijfelfontijn zijn meer dan 2000 rotsgravures van de Bosjesmannen gevonden. Onder leiding van een lokale gids maken we hier een korte wandeling naar toe. Afbeeldingen van giraffen, olifanten en ander wild zijn de stille getuigen van een periode dat deze streek vruchtbaarder was dan heden ten dage. We stoppen tevens bij enkele geologische curiositeiten, als de 'orgelpijpen'. De orgelpijpen zijn door erosie gevormde zuilen van 150 miljoen jaar oud vulkanische gesteente. 's Avonds kamperen we aan een droge rivierbedding. Met enig geluk vang je in deze omgeving een glimp op van de bijzondere woestijnolifanten.


De San en Bosjesmannen hebben één van de grootste natuurlijke ‘rotskunst galerijen’ gecreëerd. Deze ‘rock-art’ van de Bosjesmannen is zeker een bezoek waard. U kunt gaan wandelen langs de mooie rotstekeningen. Sommige zijn meer dan 6000 jaar oud. De geologische schatkamer van Damaraland geeft u geleidelijk aan al haar geheimen prijs. Tijdens de koloniale periode werd deze streek aan de Damara toegewezen en is het thuisland geworden van de oudste culturele activiteiten van het land.

Dag 14 Twyfelfontein - Palmwag - Opuwo (346km)

 

De weg door deze halfwoestijn voert u via Palmwag, de Hoanib-rivierbedding en de Grootbergen, langs de relikwieën van de prehistorie. U treft hier ook de mopane-bomen aan, zijn vlindervormige bladeren sluiten zich als de zon fel schijnt en worden gebruikt als bloedstelpende watten. Het sap kan dienen als ontsmettingsmiddel. Tijdens een Himba-huwelijk worden de blaadjes dan weer gebruikt om op te fluiten.

 

De Palmwag Lodge is gelegen in het gelijknamige privé concessiegebied. Een ware oase in deze droge omgeving. U kan hier deelnemen aan een optionele ’gamedrive’ waarbij u opzoek gaat naar woestijnolifanten, neushoorns en andere dieren die zich staande weten te houden in dit desolate gebied. De rangers zijn ware experts om de schuwe zwarte neushoorns op te sporen en trachtten je te voet dicht bij deze machtige dieren te brengen, een onvergetelijke ervaring! 


Midden in Kaokaland ligt de plaats Opuwo, met twee bezinestations, een drogist, supermarkten, een geldautomaat en een aantal lodges. Opuwo is Afrika. Het stof van de omgeving waait door de straten en tussen de stenen gebouwen staan de hutjes van karton en riet. Op zaterdagavond galmen de klanken van gettoblasters in de vele locale café's de straat op terwijl op zondagochtend de kerken volstromen met kerkgangers die op hun paasbest zijn gekleed.

Sommige mensen zullen Opuwo misschien een stoffig en oninteressant stadje noemen. Maar wat ons betreft is het dat precies niet. Het straatbeeld van Opuwo reflecteert juist op een prachtige manier het samenkomen van traditie en modernisering. Traditioneel geklede Himba's bewegen zich evenzo makkelijk door de straten als Herero-vrouwen in hun Victoriaanse jurken. Schoolkinderen in uniform lopen langs de weg en kleden zich op zaterdagavond in strakke broeken met naveltruitjes. De sfeer is ongedwongen, de verhoudingen (grotendeels) ongestoord.

Het ontstaan van Opuwo als dorp dateert uit de apartheidsjaren. Het Zuid-Afrikaanse leger had hier haar basis met politiestation vanwaar ze de troepen in de omgeving van voorraden kon voorzien. De troepen werden ingezet in de grensoorlog met Angola. Communicatie met Zuid-Afrika liep via Opuwo. De stenen huizen werden allemaal in die periode gebouwd voor legerleiding en hun gezinnen. Behalve als uitgangspunt voor een bezoek aan de Himba's vormt Opuwo ook de laatste stop op weg naar de Ruacana en Epupa watervallen aan de grens met Angola.

Dag 15 Opuwa - Epupa watervallen (Kaokoland)(180km)

 

Vanaf Opuwo is het ongeveer 3 uur rijden naar Epupa watervallen. Hoewel de gravelweg breed is en in redelijke conditie is het aan te raden de route per 4x4 te rijden. Opuwo is de laatste stop voor Ruacana en de Epupa watervallen aan de grens met Angola.

Verder noordwaarts bereiken we het afgelegen Kaokoland, het leefgebied van de nog traditioneel levende Himba. Via het plaatsje Okangwati bereiken we de Epupa-stroomversnellingen in de Kunene-rivier. Deze rivier vormt de scheiding tussen Namibië en Angola. De oevers zijn begroeid met wuivend riet en palmbomen. Krokodillen zonnebaden op de oevers en prachtige vogels maken hier aanwezigheid kenbaar.

De Epupa watervallen worden gevormd door een serie watervallen over een lengte van 1,5 km waarbij het water gemiddeld 60 meter naar beneden valt. De watervallen liggen in de Kunene Rivier in het westelijke deel van Kaokoveld. Die ligging geeft direct het unieke van de watervallen aan. Het Kaokoland is droog, heel erg droog. Te midden van die droogte is er opeens die hoeveelheid neerstortend water. Droogte en water vormen de grote contrasten bij Epupa Falls.

Rondom de rivier is het overigens wel groen en weelderig begroeid. De Kunene Rivier heeft gedurende het hele jaar water en zorgt daardoor voor een vruchtbare vegetatie. De rivier heeft daardoor een grote aantrekkingskracht. Op dieren vanwege het drinkwater, op de locale bevolking die de rivier als badkamer, waskamer en zwembad gebruikt en op de bezoekers die ofwel genieten van het uitzicht ofwel per raft de rivier afzakken.

De laatste uren voor zonsondergang is de beste tijd om de prachtige stroomversnellingen en talrijke kleine watervallen te bekijken. Eeuwenoude baobabs verankert op rotseilanden maken de sprookjesachtige omgeving bijzonder fotogeniek. Het landschap is hier overweldigend!


Dag 16 Epupa - Ruacana watervallen (180km)(slechte weg, rit duurt meer dan 4 uur)


Ruacana ligt aan de Kunene Rivier die Namibië scheidt van Angola. Bij Ruacana moet het water van de rivier door een nauwe kloof die de watervallen tot gevolg hebben. Bij Ruacana is dan ook een hydro-elektrische dam gebouwd met een krachtcentrale waarmee een groot deel van Namibië van stroom wordt voorzien.

Veelal worden de watervallen tijdens safari’s bezocht. Gezien de nabijheid van de Kunene rivier, leven er veel dieren in de omgeving. Tevens wordt deze rivier vaak beschouwd als speelterrein voor onder andere white water rafters.


De rotsformaties en de rest van de omgeving van de Ruacana Falls zijn bijzonder mooi en de moeite waard om te aanschouwen. Het wilde water dondert naar beneden en er hangt vaak een waterachtige nevel, wat een apart natuurverschijnsel weerspiegelt.

Dag 17 Ruacana – West Etosha NP (Dolomite GR)(ca. 389 km)


Na het ontbijt rijdt u vandaag naar het beroemde Etosha Nationaal Park. Etosha Nationaal Park is één van de mooiste natuurreservaten van Afrika en uitstekend te verkennen met uw huurauto. Dit natuurpark is één van ‘s werelds beste parken om wild te bezichtigen, het gebied is ook rijk aan drinkplaatsen die een enorm scala aan dieren aantrekken, zoals: de olifant, impala, springbok, zwarte neushoorn, giraffe, leeuw en luipaard. Ook heeft het park een grote verscheidenheid aan antilopen, vogels en reptielen. U heeft de aankomende twee dagen alle tijd om de Big Five te ‘spotten’.


Dag 18 West naar Zuid Etosha NP


Vandaag kan u dit mooie park verder ontdekken, uw volgende overnachting is in het Ongava GR.


Dag 19  Zuid Etosha NP - Oost Etosha NP


U rijdt in de namiddag naar de andere kant van het park, waarbij u ook langzaam richting uw volgende accommodatie rijd, welke aan de oostkant van het nationale park ligt. Zo zal u nooit 2 keer hetzelfde pad berijden opzoek naar de ‘Big Five’.

Etosha Np is het grootste wildpark van het land en één van de boeiendste en oudste wildreservaten in Afrika. Dit immense gebied varieert van dichte bush tot weidse open vlaktes. De grootse Great White Place of Land of Dry Water is het kloppend hart van dit park: een opgedroogd zoutmeer met een eindeloze, vegetatieloze zoutpan van zilverwit zand. Zeker ‘s winters zorgt dit voor hallucinante luchtspiegelingen tegen de glinsterende contouren van het voorbijtrekkend wild. Springbokken, giraffen, olifanten, koedoes en zebra’s laven zich gretig aan de waterputten. Leeuwen, zeldzame zwarte neushoorns, impala’s en unieke soorten antilopen eisen hier ook hun plaatsje op. U logeert in het Onguma GR.

Dag 20  Oost Etosha NP (Ongava GR)– Grootfontein -Waterberg NP (ca265 km)


's Ochtends heeft u nog tijd om van het Etosha nationaal park te genieten, waarna u richting het Waterberg Plateau reist.

Het Waterberg Plateau ligt op een uitzonderlijke locatie, 200 meter boven de vlaktes van de Kalahari. Door de hooggelegen positie, de grotere regenval en de dichte subtropische vegetatie vormt het een groot contrast met de andere parken. Vanwege de doorlaatbaarheid van het gesteente is de voet van het plateau groen en weelderig, terwijl de bovenkant droog is. Ook wilde honden, gnoes, buffels, duikers, bavianen, klipspringers, luipaarden, cheeta’s en meer dan 200 vogelsoorten zijn hier thuis.

Bij de receptie van uw lodge is het mogelijk gamedrives te boeken voor het Waterberg Plateau die elke ochtend en middag worden verzorgd. U kan deze middag of morgenvroeg deelnemen aan een safari. De game drives duren 4 uur. U kunt dit park niet met uw eigen auto betreden. Wandelen is wel mogelijk: er zijn diverse wandelroutes uitgezet die u zonder verdere begeleiding kunt maken. In totaal zijn er negen wandelingen. Bij de receptie kunt u een boekje krijgen waarin de routes beschreven staan. Voor fanatieke wandelaars is het mogelijk meerdaagse trektochten te maken. Een begeleide 3-daagse wandeltocht is de Waterberg Wilderness Trail gedurende enkele weekenden per jaar. Wij kunnen deze voor u reserveren.

Dag 21 Waterberg NP – Okonjima NR ( 90km) - Erindi Private GR (123km)


Okonjima Nature Reserve biedt haar gasten gamedrives aan, om het wild in de omgeving te spotten. Daarnaast zijn er wandelroutes die zowel individueel als met gids bewandeld kunnen worden.

Okonjima is tevens de thuisbasis van de AfriCat Foundation. Deze organisatie beschermt met name de cheeta’s en de luipaarden die voor het toerisme in gevangenschap worden gehouden of beschoten zijn door boeren omdat ze een dreiging vormen voor hun vee. Het belangrijkste doel van de organisatie is het behoud van de cheeta’s en luipaarden door middel van onderwijs, onderzoek en een rehabilitatieprogramma. De AfriCat Foundation beschermt daarnaast ook leeuwen, woestijnlynxen, wilde honden en hyena’s. Tijdens uw bezoek aan Okonjima kanu meer leren over de projecten van AfriCat en er op uit trekken om de luipaarden te zien.


In een bergachtig gebied ligt het Erindi Private Game Reserve op een 71.000 hectare stuk grond met meer dan 12.000 wilde dieren, waaronder verschillende uistervende en bijzondere diersoorten: zoals de leeuw, cheeta, luipaard, olifant, giraffe, nijlpaard, krokodil, wilde hond, serval kat, veel verschillende herten, baviaan, struisvogel en zebra, loopt vrij door het park heen. Het landschap in Erindi is zeer gevarieerd, van bergen tot savanne tot open grasland. Het gebied is malaria vrij, want natuurlijk ideaal is als u met kinderen reist. In een open 4x4 safarivoertuig kan u met een deskundige ranger naar de bush gaan, op zoek naar de Big Five of gewoon genieten van het zwembad aan uw hotel.Dag 22 Erindi GR - Windhoek (ca. 200 km)


Bij zonsopkomst wordt u gewekt voor een gamedrive. De ideale tijd om wild te zien, want ook de natuur ontwaakt en dieren gaan op zoek naar voedsel. Bij terugkomst in de lodge wacht u een stevig ontbijt. U sluit uw verblijf in Erindi aan het einde van de middag af met een indrukwekkende wandelsafari, waarbij de nadruk ligt op planten, bomen, sporen en kleinere diersoorten die u vanuit uw voertuig niet snel ziet. Vanuit Waterberg rijdt u weer richting Windhoek. Onderweg kunt u de houtsnijwerkmarkt van Okahandja bezoeken. De shoppers onder ons kunnen hun hart ophalen bij de handwerkmarkten ten zuiden van de hoofdweg. De lokale bevolking laat met trots hun houtsnijwerken zien. Mocht je nog niet eerder geslaagd zijn voor souvenirs, dan zal je hier zeker niet met lege handen vertrekken. Ook kunt u nog een bezoek brengen aan Lake Otjikoto. Een prachtig ondergrondsmeer waar op de boden nog vele duizenden wapens liggen, die na de onafhankelijkheidsverklaring hier werden vernietigd. Een leuke stop, om vervolgens door te rijden naar Windhoek.


Dag 23 Windhoek – Brussel via Frankfurt


In de ochtend heeft u nog voldoende tijd om het centrum van Windhoek te bezoeken. U zult leuke souvenirs vinden op de lokale markt, maar ook een bezoekje aan een van de mooie kerkjes is zeker de moeite waard. In de middag wordt u opgehaald voor een transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht naar Brussel, waar u de volgende dag aankomt.


Dag 24 Aankomst Brussel


Einde van een prachtige vakantie.

Tip:

Op de dagen dat er meer dan 320 km gepland staan, vertrek je best ten laatste rond 7 uur 's morgens op deze manier kan je op je volgende locatie zeker deelnemen aan de middagactiviteiten.

Classic hotels + Renault Duster AWD Classic PLus verzekering

Prijzen

Singel

Dubbel

Triple

1 nov - 30 juni

2.100

1.915

1.800

1 juli - 31 okt

2.850

2.150

1.900

Aantal nachten

Plaats

Hotel

Regime

1

Windhoek

Vondelhof GH

Ontbijt

1

Kalahari

Anib Lodge

Ontbijt

2

Fish River Canyon

Canyon Village

Ontbijt

2

Luderitz

Zur Waterkant Guesthouse

Ontbijt

2

Sesriem

Desert Camp

Ontbijt

1

Swakopmund

Intermezzo Guestohouse

Ontbijt

2

Twyfelfontein

Damara Mopane Lodge

Ontbijt

2

Opuwo

Country Lodge

Ontbijt

1

West - Etosha

Dolomite Camp

Ontbijt

1

Zuid - Etosha

Mondjila Safari Camp

Ontbijt

2

Oost - Etosha

Mokuti Etoscha Lodge

Ontbijt

1

Waterberg

Wabi Lodge

Ontbijt

1

Erindi GR

Otjiwa Safari Lodge

Ontbijt

1

Windhoek

The Elegant Farmstaad

Ontbijt

Comfort hotels + Renault Duster AWD Classic Plus verzekering

Prijzen

Singel

Dubbel

Triple

1 nov - 30 juni

2.950

2.450

2.300

1 juli - 31 okt

3.149

2.649

2.500

Aantal nachten

Plaats

Hotel

Regime

1

Windhoek

Surricate Town Lodge

Ontbijt

1

Kalahari

Intu Africa Lodge

Half Pension

2

Fish River Canyon

Canyon Village

Half Pension

2

Luderitz

Nest

Ontbijt

2

Sesriem

Desert Quiver Camp

Ontbijt

1

Swakopmund

Organic Square GH

Ontbijt

2

Twyfelfontein

Twijfelfontein Lodge

Half Pension

2

Opuwo

Country Lodge

Half Pension

1

West - Etosha

Dolomite Camp - Busg Chalet

Ontbijt

1

Zuid - Etosha

Etosha Village

Half Pension

2

Oost - Etosha

Mushara Bush Camp

Half Pension

1

Waterberg

Wilderness Lodge

Half Pension

1

Erindi GR

Plains Camp

Half Pension

1

Windhoek

Onjala Lodge

Half Pension

Superior hotels + Renault Duster AWD Classic Plus verzekering

Prijzen

Singel

Dubbel

Triple

1 nov - 30 juni

4.050

3.530

3.350

1 juli - 31 okt

4.359

3.859

3.650

Aantal nachten

Plaats

Hotel

Regime

1

Windhoek

Heinitzburg Hotel

Ontbijt

1

Kalahari

Red Dune Lodge

Half Pension

2

Fish River Canyon

River Lodge

Half Pension

2

Luderitz

Nest Hotel

Ontbijt

2

Sesriem

Sossusvlei Lodge

Ontbijt

1

Swakopmund

Villa Margherita

Ontbijt

2

Twyfelfontein

Dora Nawas

Half Pension

2

Opuwo

Country Lodge

Ontbijt

1

West-Etosha

Dolomite Camp - Dlx Chalet

Ontbijt

1

Zuid - Etosha

Ongava Lodge

Half Pension

1

Oost - Etosha

Mushara Outpost

Half Pension

1

Waterberg

Plateau Lodge

Half Pension

1

Erindi GR

Old Traders Lodge

Half Pension

1

Windhoek

Goche Ganas

Half Pension

Denk je van een conculega een betere prijs gekregen te hebben ? Maar twijfel je over hetgeen al dan niet inbegrepen is ? Mail ons even de offerte en wij doen voor u GRATIS de vergelijking.

Supplementen huurwagen:


Gps                                                              8 euro per dag

Extra chauffeur                                          5 euro per dag

Chauffeur onder 25 jaar                         16 euro per dag

Kinderstoel                                                 5 euro per dag

Mobile Wifi                                                 7 euro per dag


Inbegrepen:


-Overnachtingen op basis van vermeldt regime

-Roadbook

-Huurwagen Renault Duster AWD Classic plus verzekering

-Huurwagen geschikt voor 4 volwassenen, met airco

-Huurwaarborg bedraagt 89 euro per huurdag te geven adh van een kredietkaart

-Ongelimiteerd aantal kilometers, diefstal en ongevallen verzekering

-BTW

-Persoonlijke ongevallen verzekering

-Verzekering tegen een zandstorm, kapotte banden, velgen en wieldoppen

-Voorruitschade

-Assistentie van onze lokale vertegenwoordiger

Namibiereizen.be          Astridplein 4, 2280 Grobbendonk           Tel:014/51.50.05       info@namibiereizen.be