Namibië en Botswana Rondreis

]

]

Namibië en Botswana rondreis

Namibië reizen ?


Als specialist op Namibië kunnen wij al uw privé rondreizen naar Namibië,

aanbieden tegen super leuke prijzen. Wij zorgen dat alles vlot en goed verloopt en dat uw wensen altijd centraal staan.


Deze flexibiliteit, zonder meerprijs, wordt zeer gewaardeerd door onze klanten!


Wenst u met één van onze reisadviseurs een afspraak te maken ?


Geen enkel probleem, dit kan bij ons op kantoor of wij komen


na de kantooruren, geheel vrijblijvend, ook graag tot bij u.


Wij bezoeken gans Vlaanderen.Bel of mail voor meer informatie:    014/51.50.05 of  dave@travelexperience.be

Dag 1 Brussel via Frankfurt – Windhoek


Vandaag vliegt u van Brussel via Frankfurt naar Windhoek, waar u de volgende dag aankomt.


Dag 2 Windhoek


Op de luchthaven van Windhoek staat de chauffeur al op u te wachten om u naar uw hotel te brengen. Vandaag heerlijk de tijd om te acclimatiseren en misschien een bezoekje te brengen aan het kleine centrum van Windhoek. In de loop van de dag komt onze vertegenwoordiger ook bij u langs. Zij (of hij) overhandigt het informatiepakket met daarin praktische informatie, handige tips en uiteraard de routebeschrijvingen. Samen nemen jullie ook de route door en kun je uiteraard nog eventuele vragen stellen. Mocht er tijdens je reis iets gebeuren, je hebt assistentie nodig of een vraag: in het informatiepakket staan de contactgegevens van onze vertegenwoordigers ter plaatse die je 24 uur per dag, 7 dagen per week kunt bereiken.

Dag 3 Windhoek – Kalahari woestijn (ca. 280 km)


's Ochtends wordt uw huurauto afgeleverd en zal onze vertegenwoordiger u de laatste informatie geven.


Vandaag verlaat u de hoofdstad en rijdt u via Rohoboth en Kalkrand richting het zuiden. U bevindt zich inmiddels in het gebied op de grens met de Kalahari woestijn. De dichtbegroeide, koperrode zandduinen en eindeloze grasvlaktes zijn voor veel organismen een bron van leven. In dit gebied wonen de bosjesmannen (San) die zich al vele eeuwen hebben aangepast aan dit extreme landschap en klimaat. U logeert vanavond in een boerderij in de buurt van Gochas, waar u ’s middags nog een Game Drive kan maken door de Kalahari Duinen, het leefgebied van de springbok en struisvogels. Met een ‘skemerkelkie’ in de hand klinkt u op het begin van een mooie Namibië reis.


De Kalahari strekt zich oostwaarts uit vanaf de B1 met plaatsen als Mariëntal en Stampriet richting het Kgalagadi National Park in Zuid-Afrika. Het gaat om een enorm gebied waarvan een deel onder Centraal Namibië valt en het zuidelijke deel tot Namibië-Zuid behoort. Deze site hanteert dan ook het gebied Kalahari-Noord in de provincie Namibië Centraal en het gebied Kalahari Zuid in de provincie Zuid-Namibië.


Hoewel de Kalahari het gevoel van een woestijn geeft door het rode zand en de weidsheid, wordt de Kalahari toch niet als woestijn geclassificeerd. Daarvoor ontvangt het gebied met een neerslag van meer dan 100 mm per jaar teveel water! Als het regent, zakt het water direct de bodem in, naar ondergrondse waterstromen. Oppervlaktewater is er nauwelijks en er zijn zelfs bewijzen dat het gebied vroeger nog droger was waardoor het toen wel een echte woestijn was. De Kalahari is daarmee eigenlijk een fossiel geworden van haar vroegere biosysteem. Sommige mensen noemen de Kalahari daarom ook wel een fossielwoestijn. Door de hogere regenval zijn de duinen redelijk begroeid - zeker in vergelijking met de duinen in de Namib/Sossusvlei. Er komt in de Kalahari dan ook relatief veel flora en fauna voor. Dat neemt niet weg dat het droge landschap nog altijd kenmerkend is voor de Kalahari. Er leven daardoor maar weinig mensen en de accommodaties en bezienswaardigheden liggen wijd verspreid. De B1 is de hoofdweg van deze streek en is geasfalteerd, evenals de C20 van Hardap naar Aranos in het noordelijke deel van de Kalahari. De rest van de wegen is gravel maar in een goede toestand.Dag 4 Kalahari woestijn – Fish River Canyon (ca. 420 km)


Onderweg naar de Fish River Canyon,  één van de hootepunten van deze Namibië reis, kan u een bezoek brengen aan het Quiver Tree Forest (Kokerboomwoud). Deze woestijnbestendige aloëplanten groeien op zwarte rotsformaties en zijn meer dan 200 jaar oud. Indien u bijtijds in uw lodge arriveert, neemt een gids u optioneel mee naar een uitzichtpunt voor een mooie zonsondergang: een prachtige afsluiting van uw dag!


Dag 5 Fish River Canyon


Fish River Canyon, is de tweede grootste canyon van Afrika en de langste ter wereld. Zonder twijfel is dit één van de mooiste en indrukwekkendste natuurwonderen van Namibië! De diepe kloven zijn het resultaat van miljoenen jaren riviererosie. Vanaf de hoofduitkijkpost aan de rand van de canyon genieten we van deze natuurpracht. De Vis-rivier daalt tot een maximumdiepte van 549 m. De canyon zelf is 161 km lang en op sommige plaatsen zelfs 27 km breed. U kan een wandeling maken door het onvruchtbare maanlandschap aan de rand van de diepste kloof van Afrika en genieten van duizelingwekkende vergezichten.


Dag 6 Fish River Canyon – Kolmanskop - Aus (ca. 370 km)


Rond 7 uur verlaat u Fish River Canyon en rijdt u in noordwestelijke richting. U maakt kennis met het verlaten stadje Kolmanskop, ooit het centrum van de florerende diamantindustrie. De Deutsche Diamantengesellschaft begon met de bouw van onder meer een ziekenhuis, bakkerij, slagerij, school, kegelbaan en theater. In de hoogtijdagen telde het stadje 1.100 inwoners, maar stilaan kwijnde het weg nadat in de jaren 30 grotere diamanten werden gevonden in Oranjemund. Het sluimerde voort tot 1956, waarna het voorgoed verlaten werd door de laatste bewoners. Het werd een machteloze prooi van de woestijn. Dankzij het droge woestijnklimaat bleven de oude houten en bakstenen huizen goed bewaard. Vandaag rij je doorheen het verboden diamantgebied naar Aus. Niet ver hiervandaan kan je met wat geluk bij een drinkplaats de illustere woestijnpaarden observeren.


Dag 7 Aus


In het spookstadje Kolmanskop zijn mooie, half in het zand verzonken victoriaanse huizen, een casino en een ziekenhuis een blijvende getuigenis van de rijkdom van deze uitgestorven diamantstad. Vergeet niet het kuststadje Lüderitz en het nabijgelegen Diaz Point te bezoeken.

Dag 8 Aus – Naukluft NP - Sesriem (360 km)


Na het ontbijt verlaat u de kust om richting het Naukluft Nationaal Park te rijden. In dit park liggen de beroemde Rode Duinen van Sossusvlei. Een mooie route door een ruig landschap, dat u naar het plaatsje Sesriem brengt. Het wordt weeral een mooie afwisselende dag, eindeloos lijkende zandvlakten, geschrankt door de ‘rooirand- en zwartrandbergen’. Valleien en plateau’s wisselen zich permanent af en nodigen u telkens uit voor een fotostop. Deze dag vordert langzaam door de vele stops bij ‘versamelvoëlnesten’ en de blik op klipspringers in de verte tegen de bergwanden aan. Het zuiden van Namibië is een oord van stilte. Vanavond logeert u in een zeer verzorgd Tented camp dicht aan de entree van het park, zodat u morgenochtend dus heel vroeg al naar ‘Dune 45’ kunt.


Wenst u een keer te slapen onder de blote hemel ?

Dit kan in het eco-vriendelijke Dune Star Camp, u slaapt bovenop een duin in de woestijn.

's Avonds rolt u uw bed op het terras van uw chalet en het sterren tellen vanuit je bed kan beginnen, een unieke ervaring....
Dag 9 Sesriem - Sossusvlei- Sesriem (80km)


Vanaf Sesriem is het nog ongeveer veertig kilometer rijden naar Deadvlei: het hart van de Sossusvlei. Wanneer u de Sossusvlei op z'n allermooist beleven zorg er dan voor dat u voor zonsopkomst bij de poort. Zodra de zon opkomt, gaan de poorten open en rijd u over een kaarsrechte weg door de Sossuvlei. Aan beide kanten doemen de enorme zandduinen op. Sommige zijn honderden meters hoog, zoals ook ‘Dune 45’ die u kunt beklimmen. Best pittig in het mulle zand, maar het uitzicht maakt alles goed! Bij zonsopgang transformeren de warme kleuren van het zand van ivoorwit over abrikoos tot oranje en dieprood. Om dit fantastische spektakel te bewonderen, moet u dan ook vroeg uit de veren. Na het vroege ontbijt bezoekt u per open 4x4-jeep de beroemde Sossusvlei. Deze kleipan laat zich omringen door de hoogste zandduinen en bevindt zich aan het einde van een erosietrog, gevormd door de Tsauchab-rivier. Het voortdurend variërende kleurenspel is een lust voor het oog. Liefhebbers kunnen de duin ‘Big Mama’ opwandelen vanwaar je een schitterend uitzicht hebt. Vervolgens wandelt u naar Deadvlei met zijn oeroude verdorde kameeldoringbomen. Dit ongerepte stuk natuurwonder ademt een onwezenlijke sfeer uit: pure schoonheid. In de namiddag kan u een korte wandeling maken in de lieflijke Sesriem Canyon. Deze smalle kloof van slechts 3 km lang, liet zich miljoenen jaren geleden vormen door de Tsauchab-rivier. Als het weer het toelaat, kan je deelnemen aan een optionele panoramische vlucht over het Namib Naukluft Park, kost +/- 1900 NAD voor 1 uur 10’.


Midden tussen de immense duinen, liggen de witte kalk vlaktes van Deadvlei. Hier staan grillig gevormde bomen die al 900 jaar dood zijn, maar volledig in tact zijn gebleven door het droge klimaat. U kan Deadvlei alleen met een 4X4 bereiken en vergeet niet dat u ook ervaring dient te hebben om door los zand te rijden. Er is dan ook een parkeerplaats ingericht vanwaar een shuttleservice vertrekt (circa € 10 p.p. per ritje). Wij adviseren om de heenweg te voet af te leggen (circa vier kilometer) en op de terugweg, als de temperatuur behoorlijk is gestegen, met de shuttle service terug te rijden. De wandeling naar Deadvlei is echt een aanrader, u wandelt door de hoogste zandduinen ter wereld die zich constant verplaatsen door de wind. De organische vormen en schaduwen creëren een surrealistisch landschap. U heeft ook grote kans om een Kudu antilope of Klipspringer te zien die zich hebben aangepast aan de ruige leefomstandigheden.


Tegen het einde van de middag rijdt u terug naar uw nieuwe lodge welke op ongeveer 35 kilometer voorbij Sesriem ligt. Een enig verblijf, waarbij u echt nog steeds het gevoel heeft dat u midden in de indrukwekkende natuur zit.

Dag 10  Sesriem - Swakopmund (ca. 365 km)


Vandaag ziet u landschap stilletjes aan veranderen van kiezel- en grindvlaktes naar de duinengordels aan de kust. U rijdt via de schitterende Kuiseb Canyons en Gaub pass naar de kustplaats Swakopmund. Naarmate u de Namib woestijn doorrijdt krijgt het landschap meer en meer leven: gems- en springbokken, struisvogels en andere dieren kruisen wellicht uw pad. Hier ziet u ook de speciale kameeldoringboom, in een poging om water te vinden, groeit deze boom in eerste instantie naar beneden. Hierbij kunnen zijn wortels tot 120m diepte reiken, pas dan zal hij naar boven beginnen groeien.  Naarmate u de Kuiseb-pas nadert wordt het landschap helemaal bergachtig en ontvouwen er zich prachtige panorama’s. De rit gaat verder langs de mooie Gaub-pas en de Naukluftbergen. Swakopmund is een gezellige badplaats waar u alle indrukken van de afgelopen dagen kan verwerken en  lekker kan relaxen op het strand.


Dag 11 Swakopmund - Namid woestijn


Swakopmund wordt ook wel de activiteitenstad van Namibië genoemd. Sportievelingen kunnen hier hun hart ophalen in de duinen net achter de stad. U kunt hier o.a. zandsurfen, quadbiken en paragliden. Maar mocht u de dag rustiger willen doorbrengen, kunt u hier natuurlijk ook heerlijk genieten van een mooie strandwandeling, een kopje koffie op een van de vele terrasjes of misschien wel wat winkelen in de kleine straatjes van het charmante Swakopmund.

Een echte aanrader is per gesloten 4x4 jeep de duinengordel tussen Swakopmund en Walvisbaai te verkennen. De rit brengt u dwars door de duinen tot aan de Atlantische Oceaan. In dit unieke ecosysteem, gaat u op zoek naar leven. De meest uiteenlopende sporen bewijzen dat deze streek zeker niet onbewoond is. Uw gids toont u het fascinerende, vaak verborgen leven in dit schijnbaar verlaten landschap dat deel uitmaakt van de Namib-woestijn. Enkele diersoorten die je hier terugvindt zijn de kleine Peringuey-adder, de Palmato- of dikvingergekko en de Namaqua-kameleon. U ontdekt hoe de aanwezige planten- en dierensoorten in dit harde klimaat kunnen overleven. Na een korte lunch maakt u kennis met de verschillende bizarre natuurfenomenen van Moon Valley en de Swakop River Canyon. Hier groeit ook de unieke voorhistorische plant Welwitchia Mirabilis, die hier continu wordt bestudeerd door wetenschappers. Tijdens zijn evolutie heeft deze plant zich ingenieus aangepast aan de kurkdroge omgeving, zodat hij kan leven van ochtenddauw, mist en ondergrondse waterbronnen. Gemiddeld wordt hij zo’n 500 à 600 jaar oud, maar er zijn zelfs exemplaren van 2000 jaar oud gekend.


Nadien keert u terug naar Swakopmund. Deze populaire badplaats is de ideale locatie om te flaneren langs de prachtige koloniale gebouwen. ‘s Avonds kan u eventueel genieten van een typische vismaaltijd in een van de vele restaurants.


Of bezoek Walvisbaai


Vandaag kan u in de namiddag en deel nemen aan een schitterende dolfijn- en robbencruise vanuit Walvisbaai richting Cape Cross.


Al deze excursies kan u door onze agent ter plaatse laten organiseren of in Swakopmund zelf boeken.


Deze vroegere Zuid-Afrikaanse enclave is het belangrijkste broedgebied voor kustvogels in zuidelijk Afrika. Een bonte verzameling van vogels ontmoet elkaar op de zandbanken van de landtong die eindigt aan Pelikaan Punt. Duizenden flamingo’s, witte pelikanen en andere waadvogels worden hier aangetrokken door de rijke voedingsbodem. U kan een ontspannende boottocht in de lagune maken, waarbij de kans groot is dat u geëscorteerd wordt door enthousiaste pelikanen, zeeleeuwen en dolfijnen. Terwijl u geniet van een hapje en een drankje, kijkt u vanop het dek uit naar de gekke sprongen van deze speelse dieren.Dag 12 Swakopmund -  Cape Cross - Brandberg - Damaraland  (400km)


Even ten noorden van de Swakopmund kan u zoutwinningsvlakte bezoeken. U laat de bewoonde wereld achter u, u rijdt langs één van de onbarmhartigste kusten van Afrika: de Skeleton Coast. Deze 40 kilometer brede kuststrook vormt een buffer tussen de zee en het achtergelegen Kaokoland en Damaraland. Het landschap is hier volkomen leeg en de enige oriëntatiepunten zijn de afstandspalen, waarop het aantal 'miles' van Swakopmund op staat vermeld. Hier schipbreuk lijden betekende in de vroegere tijden dat je een gewisse dood tegemoet ging. U kan halt houden wij bij het wrak van vissersboot de Zelda. In deze kuststrook liggen gravel- en zandvlakten waar per jaar niet meer dan 3 centimeter regen valt. De schaarse flora en fauna hebben zich hier aan deze droge omgeving aangepast en halen hun vocht uit de ochtendmist. Hou zeker halt bij Cape Cross, de plek waar de Portugese zeevaarder Diego Cáo als eerste Europeaan voet op de Namibische kust zette. Naast een historisch belangrijke plaats geniet Cape Cross bekendheid vanwege zijn grote kolonie zeerobben. Naar schatting 75.000 robben tref je hier op de rotsachtige kust of in zee aan. De aanblik, het kabaal, maar vooral de penetrante visgeur, blijft je zeker enkele dagen bij. Als er in het najaar veel dieren worden geboren schuimen jakhalzen op zoek naar zwakke jonge dieren of de nageboorten de kolonie af.


Uw volgende stop is Damaraland, geologisch gezien het meest gevarieerde deel van Namibië, u passeert de Brandberg, met zijn 2574 m de hoogste berg van Namibië, hij geniet vooral bekendheid door de White lady een wereldberoemde rotstekening van een sjamaan. In Damaraland maakt u kennis met de levenswijze van de Damara, voormalige jager-verzamelaars die in familieclans leefden. U ontdekt er pondoks, typische huttenwoningen van dit diep negroïde volk. De mannen tonen trots hoe ze tegenwoordig een evenwicht vinden tussen de moderne samenleving en hun oude ambachten.

Damaraland is het woongebied van de traditionele Herero bevolking. In dit immense rotslandschap kan u allerlei bizarre natuurverschijnselen bezoeken zoals de aparte Organ pipes basaltformaties, de versteende bomen in Petrified Forest en het vulkanische landschap van Burnt Mountain. U maakt kennis met de traditioneel geklede Herero vrouwen, die bekend staan om de mooie poppen die ze maken. U rijdt verder langs de Ugab-rivierbedding waar u woestijnolifanten kan zien.

Dag 13 + 14 Oostelijk Etosha Np (176km)


Aan de oostzijde van Etosha, slechts 9 kilometer van de Namutoni-gate, ligt Onguma Nature Reserve op 20.000 hectare. Ruim 30 diersoorten vinden hier hun thuis, zoals kudu, giraf, zebra, leeuw en luipaard. Safari's in Onguma worden gehouden per jeeps, maar als u zelf wilt rijden, bent u zeer dichtbij de ingang van Etosha.

Aan de oostzijde geeft de Von Lindequist Gate toegang tot het Etosha National Park. Als u het park inrijdt, krijgt u na 12 kilometer het eerste restcamp Namutoni. Rondom de Von Lindequist Gate liggen diverse lodges die ofwel accommodatie bieden voor selfdrives in Etosha ofwel Fully Inclusive arrangementen bieden waarbij er safari's op een privé wildreservaat wordt gereden, zoals Onguma Nature Reserve. Lodges waar u kunt overnachten om safari te houden in Etosha, zijn ondermeer Mushara, Onguma Bush Lodge en een aantal anderen die u hieronder onder accommodatie kunt vinden.

Het park wordt beheerd door de Namibia Wildlife Reservation. Indien u in het park wilt verblijven, moet u vooraf een reservering maken. Zeker in de maanden juli, augustus en december zal u geen enkele slaapplaats in het park kunnen vinden. Ook september en oktober kunnen druk zijn.

Verblijf is in zogenaamde restcamps. U kunt deze camps het beste vergelijken met de organisatie van een bungalowpark. Er is een receptie met een restaurant en winkeltje en daarom heen staan enkele tientallen bungalows waarin mensen tegen niet al te hoge kosten kunnen overnachten. De bungalows zijn spaarzaam en eenvoudig ingericht, maar meestal wel met eigen badkamer en airco. Eén van de aantrekkelijke kanten van een verblijf in een restcamp wordt gevormd door de waterdrinkplaats nabij het camp. Deze drinkplaats, en dat is uniek, wordt 's avonds verlicht. Met een beetje geluk kan u het wild voorbij zien wandelen op weg naar het water.

Omdat Etosha een nationaal park is, heeft het een goed wegennetwerk. Weliswaar van gravel, maar in normale omstandigheden voor een gewone wagen berijdbaar. Uitzondering hierop vormen de periodes waarin het bijzonder hevig regent.


Dag 15 Oostelijk Etosha Np – Kavango - Rundu  (320km)


Zodra je Etosha achter je laat, verlaat je ook het toeristische gebied. Je rijdt richting de Caprivi Strip, een lange strook van ongeveer 500 km lang en 35 km breed die een scheiding vormt tussen Zambia en Angola in het noorden en Botswana in het zuiden. De Caprivi is het natste gebied in Namibië. De grote rivieren (zoals de Okavango, Kwando en Zambezi) zorgen voor een bijzonder contrast; de droge woestijn en de groene Caprivi. Door het vele water, leeft hier een grote variëteit aan zoogdieren en vogelsoorten. Vooral grote kuddes olifanten zijn in overvloed, echter door de dichte begroeing niet altijd makkelijk te zien.


Vandaag rijdt u naar de Kavango regio, gedomineerd door de Kavango rivier. Deze regio is opvallend groener dan de rest van Namibië. De rivier vormt een natuurlijke grens tussen Namibië en Angola van wel 400km. Hier leven ook de Kavango bevolking, zij leven voornamelijk van de visvangst. De Kavango bevolking is tussen de jaren 1750 en 1800 verhuisd van de grote meren van Oost Afrika, naar Kavango. Er leven nu 5 stammen in deze regio. Ook de laatste Bosjesmannen wonen hier.


Kavango de streek is genoemd naar de Kavango Rivier die de grens vormt tussen Namibië en buurland Angola. De Kavango ontspringt in Angola (waar de rivier Cubango wordt genoemd) en eindigt na 1450 kilometer uiteindelijk in Botswana in de Okavango Delta. Vanaf het moment dat de Kavango Rivier Namibië verlaat om bij Popa Falls Botswana in te stromen, wordt de rivier door de Batswana Okavango genoemd.

Al ontspringt de Kavango in de Angoleese hooglanden, de rivier is overwegend een traag stromende rivier. Zowel het Kavongogebied als de Caprivi zijn vlakke polders. Door de trage stroming heeft het water een lange tijd nodig om zijn lange weg af te leggen. Het water dat in het regenseizoen tussen november en maart valt, begint pas vanaf april/mei werkelijk tot brede stromen te leiden in de Caprivi en Okavango Delta. Wild komt en gaat te samen met het water. Overigens: door het vele water is de Kavango een vruchtbare streek. Maïs, sorghum en tropische vruchten zijn in de oogsttijd volop verkrijgbaar.

Eén van de belangrijkste activiteiten bestaat uit vissen op de Kavango-rivier. Namibiërs en Zuid-Afrikanen komen om tijgervis te vangen, een grote zoetwatervis. De rivier wordt natuurlijk ook als transportkanaal gebruikt. De locale bevolking bevaart het water met houten kano's (mokoro), terwijl voor toeristische sunsetcruises platte boten worden gebruikt die gemakkelijk tussen de nijlpaarden en krokodillen door kunnen varen.


De Kavango Rivier is voor de locale Caprivi-bevolking van groot belang. Tweederde van de bevolking in de streek (circa 115 000 mensen) leeft langs de rivier. Er wordt gevist voor de dagelijkse menukaart, in het weekend wordt de kleding er gewassen en op zondag vinden hier doopdiensten plaats.


Als je op tijd vertrekt, heb je ’s middags tijd voor een boottocht over de Okavango rivier op zoek naar nijlpaarden.

 Dag 16 Rundu – Popa Falls (210km)


Na Rundu rijd je echt de Caprivi in, een stukje echt Afrika. Onderweg kom je langs Afrikaanse nederzettingen, huttendorpen en zie je het lokale plattelandsleven. Je slaapt in Popa Falls, aan het begin van Caprivi en bent daar aan het begin van de middag. Het is hier ’s middags heerlijk toeven aan de oever van de rivier. Aan het eind van de dag kan je met een lokale gids het plattelandsleven verkennen. Je wandelt dan naar een dorpje in de omgeving en ziet hoe de mensen leven in traditionele rieten hutten. De gids neemt je mee in hun dagelijkse leven en je leert over de maaltijden, de ambachten en hun manier van leven. In de shop dichtbij kun je een lokaal biertje proeven.


Rundu is de laatste stop waar u min of meer inkopen kunt doen. Zorgt u in elk geval dat u hier tankt en laat bij voorkeur ook even naar uw banden en oliestand kijken. Na alle Duitse invloeden lijkt Rundu een wat vreemde eend in de bijt, het stadje heeft een meer Portugese inslag. Rundu kijkt uit op de Angolese stad Calai. Als u een paar dagen in Rundu blijft, kunt u een dagtocht naar Angola maken. De grens is open van 07.00 - 17.00 uur. Het is wel verstandig om dit samen met een locale touroperator of locaal persoon te doen. De douane kan nogal lastig zijn.

De lodges in Rundu liggen eigenlijk allemaal aan de Kavango Rivier. Sommige lodges organiseren boottochtjes op de rivier, al moet u er rekening mee houden dat in de maanden aan het einde van de droge periode en het begin van het regenseizoen (september - december) het water zo laag staat dat u er nauwelijks met een kano over kunt. In april vindt aan de westzijde van Rundu het 'Float Carnival' plaats waarbij over 16 kilometer een kleurrijke vlottenvaart plaatsvindt. Sterke mannen gaan een wedstrijd mokorovaren aan. De festiviteiten zijn gecentreerd rondom Rundu 'beach' - een rivierbank met wit zand.


De toch vandaag gaat verder langs de Zambezi strip, beter bekend als de Caprivi strip. Deze strip loopt tot in 4 landen, Namibië, Botswana, Angola, tot Zimbabwe. Van de caprivi strip ligt er eigenlijk maar een klein en smal stuk in Namibië, de rest van deze strip behoord tot de overige landen.

De Caprivi strip is een tropisch gebied, met hoge temperaturen en veel neerslag tijden de maanden november – maart. Deze regio is vooral opgebouwd uit moerassen en bossen. Door al het water is de Caprivi een typische delta, een polder eigenlijk. Als u de kans krijgt boven de strip te vliegen, kunt u dit heel duidelijk zien. De delta wordt regelmatig overstroomd door water gedurende de regentijd tussen november en maart. U vindt hier ook 450 diersoorten zoals de olifanten en een 430 vogelsoorten. U kan U dus voorstellen hoe populair deze regio is voor de game drives.
Dag 18 Popa Falls - Chobe River - Kasane (350km)

 

Vanuit de Caprivi steek je de grens over naar Botswana. Je rijd over een stoffige weg naar Kasane, het stadje aan de rand van Chobe National Park. Chobe National Park heeft de grootste olifantenpopulatie ter wereld. Je verkiest het ruime sop boven de auto en dobbert over de Chobe rivier op zoek naar wild. Echt ver hoef je niet te zoeken, want hele olifantenfamilies en ander wild komen hier samen om te drinken en te badderen. Soms zie je enkel nog een slurf boven het water uitsteken…


Aan de Chobe river front, neemt u deel aan een 2 uur durende game drive op de rivier.


Varend op de Chobe-rivier langs de rietkragen die wuiven in de wind is het goed opletten geblazen, want tussen het groen vindt u ongetwijfeld beesten die hier hun dorst komen lessen. Bij laag water in het droge seizoen zal de Zambezi Queen op zijn standplaats blijven liggen. Er zijn meerdere activiteiten inbegrepen bij deze cruise. U kunt een safari maken per tender over het water, dicht langs de oevers van de rivier, of u brengt een bezoek aan een lokaal dorpje in Namibië. Tussendoor is het heerlijk vertoeven op de Zambezi Queen. Hadden we al verteld dat dit een luxe schip betreft waar u verblijft in uw eigen privé-cabine? De maaltijden aan boord zijn inbegrepen en van goede kwaliteit. Het restaurant ligt op de derde verdieping dus biedt een mooi uitzicht op het nationale park, waar vele olifanten, neushoorns, krokodillen en giraffen leven. Meer geluk heeft u wanneer u een troep leeuwen, een luipaard in de boom of de zeldzame Puku ziet.


De chobe is een rivier in Afrika die start in de hooglanden van Angola en zo verder gaat langs de Caprivi strook naar het moeras van de Linyantirivier.

Het Chobe National Park ligt in het noorden van Botswana, en is het derde grootste park in Botswana, gelegen naast het Moremi Game Reserve. Dit uitgestrekte wildpark heeft een noordelijk deel: aan de Chobe rivier en een deel op de grens met Namibie. In het Zuiden grenst het Chobe National Park aan het Moremi Game Reserve. In het Oost- en Westgelijk deel bevinden zich vooral private concessie gebieden, welke beheerd worden door diverse lodges en safari camps (luxe reizen).


In het Chobe National Park hangt de beste reistijd af van het water. Het wild - en vooral de olifanten - bewegen mee met het water. Deze grote dieren hebben dagelijks gemiddeld 250 liter water nodig. Het liefst houden ze zich rondom permanente rivieren op. In het droge seizoen trekken de olifanten daarom vaak naar de rivieren Chobe & Linyanthi.


Het water van de Chobe rivier wordt vanuit het westen aangevoerd via de Linyanthi Rivier en het gelijknamige moeras- en deltalandschap. Het meest oostelijke puntje van de Linyanthi Rivier is toegankelijk voor zelfrijdende bezoekers omdat dit tot het Chobe National Park behoort. Linyanthi kunt u gerust zien als het geheim van Chobe. Maar weinig mensen nemen de moeite dit deel te bezoeken.
Dag 19 Kasane - Chobe River - Kasane

 

U geniet vandaag van een game drive.


Na het ontbijt aan de rivier ga je op safari in het Chobe National Park. Reis je met een 4×4, dan kun je op eigen houtje het park in (specifiek advies onderstaand). Het is een avontuurlijke safari; de wetregeling van Botswana zet de natuur op één. Kortom geen asfaltwegen, beperkt onderhoud en geen omheiningen en weinig controles. Puur natuur. Reis je met een gewone auto, dan boeken we een ochtend game drive voor je. Met een lokale gids ga je het park in en speur je naar wild. Naast de 20.000 olifanten kan je ook luipaarden, springbokken, zebra’s, leeuwen, giraffen en cheeta’s tegenkomen. De roofdieren die je in Chobe kunt aantreffen zijn leeuwen, luipaarden, hyena's, wilde honden en cheeta's. Vooral leeuwen trekken er soms in grote groepen rond.

Het voordeel van een game drive is dat de gids het dichtbegroeide park goed kent. Hij/zij weet vaak waar de dieren zijn en kan de sporen volgen. Reis je met 4×4 en ga je ook liever een gids door het park, laat het ons weten.

Inleveren huurwagen in Kasane.

 


Dag 20:  Kasane  – Victoria Watervallen (185km)

 

Onze chauffeur komt je in de ochtend bij de lodge in Kasane ophalen. In het begin van de middag kom je aan en heb je de rest van de dag om de watervallen te bezoeken. Schoenen aan, poncho mee en wandel naar het punt waar de Zambezi met alle geweld naar beneden stort. 1708 meter breed, 250 miljoen liter water per minuut en 100 meter hoog. Een absolute must .

Je kan een vlucht met een microlight vliegtuig maken boven de watervallen. Van bovenaf zie je hoe het water er in honderden jaren in is geslaagd zich een weg te banen door het landschap. Wil je de watervallen vanaf de Zambia kant bekijken, steek dan de brug over naar Zambia (dagvisum circa $ 20,-). Echte waaghalzen maken een bungy jump boven de kolkende rivier of kiezen voor een rubberboot om ervan af te ‘raften’. Dit laatste is voor veel mensen een ‘must’ aangezien de Zambezi één van wildste rivieren ter wereld is. Het is geweldig, maar niet zonder gevaar. Alle activiteiten die je hier onderneemt zijn op eigen risico.


De beste maanden voor een bezoek aan de Victoria Falls is tussen april en juli. Door het einde van de regentijd staat de Zambezi hoog en klettert er een enorme hoeveelheid water naar beneden. Oktober, november, december heeft de Zambezi een lage waterstand door het einde van de droge tijd. De Falls zijn in deze maanden kleiner omdat ze minder water hebben te verwerken. Zelfs met minder water vinden wij een bezoek de moeite waard. Bij een lage waterstand kan je bijvoorbeeld een duik nemen in ‘Devils Pool’, een natuurlijk gevormd zwembad pal boven de afgrond van de watervallen.


Dag 21: Vic Falls - Windhoek - Brussel (O)

 

Je vliegt meestal vanuit de regionale luchthaven ‘Victoria Falls’ naar Windhoek voor uw aansluitende vlucht naar Europa.Dag 22: Brussel


Tip:

Op de dagen dat er meer dan 320 km gepland staan, vertrek je best ten laatste rond 7 uur 's morgens op deze manier kan je op je volgende locatie zeker deelnemen aan de middagactiviteiten.

Programma volledig op maat aanpasbaar.


Denk je van een concucollega een betere prijs gekregen te hebben ? Maar twijfel je over hetgeen al dan niet inbegrepen is ? Mail ons even de offerte en wij doen voor u GRATIS de vergelijking.

Supplementen huurwagen:


Gps                                                 + 8 euro per dag

Extra chauffeur                             + 5 euro per dag

Chauffeur onder de 25 jaar        + 16 euro per dag

Kinderstoel                                    + 5 euro per dag

Mobiele Wifi                                  + 7 euro per dag


Toyota Singel/Cabin 4x4              - 180 euro per persoon


Inbegrepen:


-Overnachtingen op basis van vermeldt regime

-Roadbook

-Huurwagen Ford Ranger D/Cab Classic plus verzekering

-Huurwagen geschikt voor 4 volwassenen, met airco

-Huurwaarborg bedraagt 89 euro per huurdag te geven adh van een kredietkaart

-Ongelimiteerd aantal kilometers, diefstal en ongevallen verzekering

-BTW

-Persoonlijke ongevallen verzekering

-Verzekering tegen een zandstorm, kapotte banden, velgen en wieldoppen

-Voorruitschade

-Assistentie van onze lokale vertegenwoordiger

Namibiereizen.be          Astridplein 4, 2280 Grobbendonk           Tel:014/51.50.05       info@namibiereizen.be